“És un no al govern d’Espanya i un sí al Govern de Catalunya i a la millor gestió possible per als catalans”. D’aquesta manera, Laura Borràs ha reiterat el tercer vot en contra de JxCat a una pròrroga de l’estat d’alarma, després d’unes negociacions fracassades amb la Moncloa. “Han tornat a escollir el centralisme i la gestió erràtica”, ha denunciat la cap de files a Madrid, que ha carregat amb duresa contra el nou acord entre l’executiu de coalició i Ciutadans.

 

“Ens assenyalen el camí quan liquiden les autonomies”, ha denunciat Laura Borràs durant la seva intervenció davant del ple. “La nostra nova normalitat que esperem és la construcció d’un Estat propi que pugui posar els recursos a disposició dels ciutadans, que pugui tancar les seves fronteres, on no hagi de venir una associació de drets humans a dir que es respectin els drets i s’alliberin els presos polítics”, ha sintetitzat.

 

La portaveu de JxCat a la cambra baixa ha reblat que és el govern espanyol qui està “instal·lat en el no quan parlen amb nosaltres”. I ha avisat sobre el pacte amb Ciutadans: “Pactar amb el que representa Ciutadans una vegada pot ser un accident; el segon cop pot ser casualitat, el tercer cop serà la nova normalitat”. I ha atacat amb duresa: “Ni són el govern més progressista de la història ni Espanya és el país més descentralitzat del món”.

“Esperem sortir-ne vacunats contra el seu màrqueting i la seva propaganda”, ha assegurat Borràs, que ha posat l’exemple de la “cogovernança”, que “no existeix al diccionari”. Ha subratllat que és “incompatible” amb el comandament únic de l’Estat: “És un oximoron en tota regla”. Ha lamentat que no hagin volgut negociar amb l’independentisme. “Votar a favor de la pròrroga seria votar per un atropellament de l’autogovern de Catalunya”, ha sentenciat.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram