Jose Luis Ábalos ha sortit al pas de la filtració de l’ABC d'una conversa informal d'Irene Montero sobre el coronavirus i la concentració feminista del 8-M. Més enllà de qüestionar el modus operandi de publicar un off the record, el ministre de Transports ha sortit en defensa de la ministra d’Igualtat. “Ni la ministra ni ningú no tenia coneixement exacte de com estava la situació i com es comportaria la propagació del virus”, ha rebatut el dirigent socialista, que ha lamentat que sigui aprofitat com a arma llancívola.

Segons la filtració d’ABC, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, va reconèixer el passat 9 de març, un dia després de la celebració de les manifestacions pel 8-M, que la "baixada" d'assistents a les concentracions es va deure a la presència del coronavirus. "O sigui, no ho diré perquè no ho diré. Doncs perquè, tia, vull ser molt prudent, perquè crec que la comunicació que s'estava fent com a govern és bona comunicació, molt basada en les dades mèdiques," assegurava Montero en la prèvia a una entrevista amb ETB.

En una entrevista aquest dilluns a TVE, el ministre de Transports ha qüestionat que sigui “molt correcte” utilitzar un off the record, però ha volgut “contextualitzar” la polèmica. “En aquell moment el que no sabíem era la dimensió del problema”, ha replicat el dirigent socialista. Ha argumentat que només hi havia unes dades de contagis i d’incidència en el sistema hospitalari i que només tenien constància de casos importats. “En aquell moment no hi havia constància d’una transmissió intracomunitària”, ha argumentat.

No obstant això, Ábalos ha subratllat que sempre han actuat amb “molta responsabilitat”, i que des de la primera setmana de govern de coalició van constituir un “comitè dins del govern” per abordar un virus “que en aquell moment se situava exclusivament a la Xina i que després es va traslladar a Itàlia”. Ha insistit que “teníem escasses dades i coneixement del comportament del virus i la seva propagació”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram