L'examant del rei emèrit Joan Carles, Corinna Larsenassegura que des de fa dos anys ha provat d'informar a la Casa Reial de l'"abús" que, segons ella, ha estat patint des de fa "vuit anys", però que "es va fer cas omís" i no es va prendre "cap mesura" per remeiar-lo.

Corinna Larsen respon així al comunicat publicat aquest diumenge per la Casa Reial en el qual revela que el Rei Felip VI va saber de la fundació panamenya Lucum i de la seva "suposada designació" com a beneficiari fa un any pels advocats de l'empresa alemanya, i que es va desvincular d'ella davant de notari.

L'advocat de l'empresària alemanya, Robin Rathmell, ha afirmat en un comunicat enviat a Europa Press que "des de 2018" ha intentat "en repetides ocasions" comunicar-se "a través dels canals diplomàtics apropiats, l'ambaixada d'Espanya a Londres i la Casa Reial inclosa, sobre la campanya d'abús que s'ha estat deslliurant" contra ella "durant vuit anys" per la seva relació amb les presumptes comisones cobrades pel rei emèrit.

Felip VI es va negar a negociar

"Es va fer cas omís dels greus assumptes que comuniquem en detall i en cap moment no es va reconèixer, ni de bon tros no es va prendre mesurada alguna per remeiar, tal abús, que ha continuat fins avui," ha subratllat Rathmell.

Segons Zarzuela, es va respondre als advocats de Corinna que ni Felip VI ni la institució "no tenien coneixement, participació o cap responsabilitat en els presumptes fets que esmentava", de manera que "mancava de tota justificació lícita la seva involucració". Per això, els va informar que no "designaria representant legal per iniciar cap negociació amb l'esmentat despatx d'advocats sobre els fets descrits", tot això en una carta datada el 21 de març de 2019.

L'"abús" de què parla Corinna seria una "campanya" en contra seu que, segons assegura, va començar el 2012 quan va sortir a la llum la seva relació amb Joan Carles Idesprés del viatge que ambdós van realitzar Botswana, una situació de la qual també va deixar constància davant de notari en una declaració jurada l'abril de l'any passat.

L'empresària alemanya té intenció de denunciar al Rei emèrit i a l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán davant dels tribunals britànics per amenaces i l'assetjament que diu patir perquè no reveli secrets d'Estat que, segons ella, l'acusen de tenir en el seu poder.