L'antiga amant del rei emèrit, Corinna ZuSayn-Wittgenstein, denunciarà Joan Carles I a la justícia britànica per l'assetjament que assegura pateix des que van deixar la relació l'any 2012, segons ha avançat eldiario.es. Les amenaces seria per evitar que reveli els "secrets d'Estat" que presumptament coneix.

Ho ha comunicat aquest dijous un portaveu que assegura que emprendrà "accions legals" que afecten Joan Carles I i altres presumptes implicats. La notícia arriba després que s'hagi conegut que el rei emèrit té un compte amb 100 milions de dòlars a Suïssa, 65 dels quals hauria transferit a Corinna per una possible comissió pel seu paper de mediadora en el contracte de les obres de l’AVE a la Meca, a l’Aràbia Saudita.

Corinna ha contractat James Lewis per encarregar-se del cas, un prestigiós advocat de Londres expert en extradicions i dret internacional. Actualment, Lewis representa els interessos dels EUA en el procés d'extradició contra Julian Assange obert al Regne Unit. 

Prèviament, l'examant del rei emèrit havia assenyalat el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i, concretament, al seu exdirector Félix Sanz Roldán per les pressions rebudes. Ara, ha decidit emprendre accions legals.

Segons explica, l'any 2012, quan va començar-se a conèixer la seva relació amb el rei, una empresa de seguretat de Mònaco va ocupar el seu pis al país. Segons diu, els serveis d'intel·ligència espanyols li van assegurar que era un operatiu per garantir la seva seguretat.

Uns mesos després, el CNI l'hauria amenaçat de mort quan era a la seva habitació a l'Hotel Connaught de Londres. Corinna també va rebre mails amb un pseudònim on li recomanaven que no parlés amb els mitjans perquè "resultaria devastador per a la seva imatge".