El rei Felip VI ha renunciat a l'herència del seu pare Joan Carles i li ha retirat l'assignació, arran de l'escàndol dels diners a Suïssa i el fet que l'actual monarca apareix com a segon beneficiari d'un dels comptes de la fundació off shore, segons un comunicat de la Casa Reial. El comunicat admet que Felip VI tenia coneixement dels comptes a paradisos fiscals del seu pare des de fa gairebé un any. I pel que diu, en aquell moment va renunciar als diners en una acta notarial. 

"Felip VI renuncia a l'herència que personalment li pogués correspondre, així com a qualsevol actiu, inversió o estructura financera l'origen, característiques o finalitat de les quals puguin no estar en consonància amb la legalitat o amb els criteris de rectitud i integritat que regeixen la seva activitat institucional i privada", ha indicat la Casa Reial.

 

 

A més, el cap de l'Estat ha decidit retirar el seu pare l'assignació que té fixada en els pressupostos de la Casa de Rei.

Aquesta decisió arriba després de saber-se que Felip VI apareix com segon beneficiari de la fundació 'offshore' titular del compte bancari on es va ingressar una suposada donació de 65 milions d'euros de l'Aràbia Saudita al seu pare, Joan Carles I, segons el diari britànic  'The Telegraph' . La donació s'hauria dipositat en un compte obert al banc privat Mirabaud, a nom de la Fundació Lucum. 

Segons el rotatiu anglès, en els estatuts de Lucum apareix Felip VI com a segon beneficiari. Figura així que "el segon beneficiari ha de mantenir durant la seva vida a la resta de la Família Reial" i "satisfer" qualsevol "petició raonable" que poguessin fer-li la seva mare, germanes i fills. 

El Congrés dels Diputats es va negar aquesta setmana a investigar les activitats de rei emèrit Joan Carles I que està indagant la Fiscalia suïssa, entre elles la suposada donació de 100 milions de dòlars que va rebre a Suïssa del rei d'Aràbia Saudita i la suposada posterior donació que ell mateix hauria fet a Corinna Larsen el 2012. El PSOE es va aliar amb PP i Vox a la mesa, per rebutjar fins i tot la tramitació de la comissió parlamentària.