En paral·lel a les manifestacions d'arreu del territori per la llibertat del raper Pablo Hasél, s'acaba d'anunciar una altra iniciativa encara més original. L'autor de la pintada contra el rei emèrit Joan Carles I, que va ser esborrada per l'ajuntament de Barcelona i l'alcaldessa Ada Colau encara no ha donat explicacions de motiu, ha obert una convocatòria al mateix lloc per fer una gran pintada contra la monarquia: "Ningú ens dirà el que podem o no podem pintar, cantar o pensar".

L'autor, s'autoanomena Rock Black Block i des del principi també ha defensat la llibertat del raper Pablo Hasél: participant en els seus videoclips o escrivint al mateix mur on sortia la cara de l'emèrit 'Llibertat Hasél' i acompanyava l'emèrit amb proclames com "xoriço" o "assassí d'elefants".

Pintada convocada per aquest diumenge

A través de twitter, ha donat tots els detalls d'aquest acte: "Diumenge 21 tornarem als murs per deixar palesa la nostra determinació a no deixar-nos intimidar davant la censura i exigir la llibertat de Pablo Hasél. Convidem a tothom a sumar-se a la convocatòria, a replicar-la a cada barri, poble i ciutat.. Que els murs parlin!". El punt de trobada serà el Parc de les Tres Xemeneies de Barcelona, on  hi ha el mur autoritzat, però l'anunci es fa extensiu a qualsevol punt de l'Estat.

pintada reiCartell a favor de Pablo Hasél

Però la proposta no acaba aquí. Tenint en compte la situació derivada per la Covid-19, també ofereixen un descarregable de la cara del rei Joan Carles. El lema és 'Descarrega, imprimeix i encartella el bribón'. L'artista conclou: "Creativitat al poder, contra poder, creativitat".

Des dels independentistes fins l'esquerra espanyola que, fins ara, havia decidit callar. Més de 200 persones, procedents del món de la cultura o organismes mundials com Amnistia Internacional, han demanat la seva llibertat. 

Per la seva banda, la Comissió Europea ha refusat pronunciar-se sobre la detenció aquest dimarts del raper Pablo Hasél, condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, per tractar-se d'un procés en mans de la justícia espanyola. "La Comissió Europea no comenta sobre procediments nacionals en els nostres Estats membres, així que aquest és un assumpte per al sistema judicial espanyol", ha dit el portaveu de Justícia i Estat de dret de l'Executiu comunitari, Christian Wigand.