De les 18 persones detingudes durant les manifestacions d'aquest 1 d'octubre, 12 encara continuen a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Les Corts, a Barcelona. Estan a l'espera de passar a disposició judicial aquest dissabte, acusats de desordres públics, danys i atemptat contra l'autoritat.

Desenes de persones s'han concentrat aquest divendres a la tarda davant les dependències policials per demanar la seva posada en llibertat immediata. Des d'Alerta Solidària denuncien que els detinguts han estat incomunicats durant 22 hores i no han pogut rebre la visita de cap advocat.

Aldarulls al centre de Barcelona el tercer aniversari de l'1-O

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, van detenir 15 persones per llançament d'ampolles de vidre i desordres al centre de la ciutat, i un agent ha resultat ferit durant els incidents a Barcelona després de la concentració a la plaça Sant Jaume pel tercer aniversari de l'1 d'octubre. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana va detenir una persona i la policia espanyola dos menors.

Mar Acero

Després d'una hora concentrats pacíficament a la plaça, els centenars de manifestants convocats pel CDR del Barcelonès van enfilar cap a Via Laietana, on s'han aturat davant una Prefectura del Cos de Policia Nacional rodejada també per agents dels Mossos. Tot i els moments de tensió amb la policia, l'ambient va ser majoritàriament tranquil i no hi va haver els primers enfrontaments fins que els concentrats van arribar a plaça Catalunya. Allà van utilitzar alguns contenidors per construir barricades enceses.

La policia va fer servir projectils de foam i la tècnica del carrusel per dissuadir els concentrats, que van acabar dispersats per diversos carrers de Ciutat Vella. Per unes hores, el districte del centre de Barcelona es van convertir en un escenari de persecucions policials i 18 persones van ser detingudes.

ALDARULLS CDR 3 ANIVERSARI 1-O - SERGI ALCÀZAR

Contenidors en flames i desplegament policial el tercer aniversari de l'1-O. / Sergi Alcàzar