Nou pas endavant de Lorena Roldán. La diputada del Partit Popular, que havia estat portaveu de Ciutadans abans de deixar la formació taronja a finals del 2020, continua el seu ascens entre les files del partit conservador. Primer va presentar-se a les eleccions del 14-F com a candidata independent, fent tàndem amb el president del PP català, Alejandro Fernández; i des de l'octubre de l'any passat, és militant del partit. A més, Roldán ja actua com a portaveu de facto dels populars al Parlament, tot i que aquest paper no existeix oficialment perquè els conservadors són part del grup mixt. Ara, doncs, l'extaronja està a punt d'assumir un nou càrrec de rellevància: ser la nova portaveu del Partit Popular català.

Amb aquest pas, Lorena Roldán veurà reforçat el seu rol al partit. Segons ha avançat EFE i ha pogut confirmar ElNacional.cat, la proposta ha estat feta des de la direcció del PP català. Així, el mateix Alejandro Fernández ha plantejat l'opció de situar-la com a nova portaveu, un càrrec que fins ara a la pràctica exercia Fernández juntament amb el secretari general, Santi Rodríguez, si bé formalment no existia aquest rol. El president del partit a Catalunya va traslladar la proposta de nomenament al comitè de direcció dilluns passat, i va ser avalada per unanimitat. Ara falta que el comitè executiu del PP ratifiqui l'aposta, quelcom que tindrà lloc previsiblement el dilluns vinent.

Efecte Feijóo?

Tot plegat, la decisió arriba després que Alberto Núñez Feijóo hagi estat declarat nou president del PP a escala nacional. De fet, l'expresident gallec, en una visita a Barcelona durant la seva campanya fa només unes setmanes, ja va aprofitar per reivindicar la importància de potenciar la formació conservadora a Catalunya, després que en els darrers anys hagi anat perdent pistonada (fins al punt que només compta amb dos diputats actualment al Parlament).

En aquella ocasió, Feijóo ja va reivindicar la importància dels populars a Catalunya. "Vull un PP gran per servir a una Catalunya gran, que es reivindiqui com una opció davant l'independentisme i el populisme. Que sigui un punt de trobada de tota la societat catalana que pensa lliurement, parla lliurement i vol viure lliurement. Vull un PP que convenci a la gent que estimar Espanya i Catalunya no és una contradicció. De fet, són la cara 'a' i 'b' de la mateixa moneda. Es pot i s'ha d'estimar el teu pare i la teva mare", va afirmar. En aquest sentit, l'ascens de Roldán com a portaveu podria servir per donar resposta a aquesta voluntat de dinamitzar la formació i enfortir-la de cara als pròxims comicis.