Els grups impulsors locals del Consell per la República també hi seran a les protestes davant de la celebració de l'acte al Teatre del Liceu en el qual el president d'Espanya, Pedro Sánchez, explicarà per què concedirà els indults als presos polítics.

Consells per la República locals s'han sumat a les protestes convocades per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ACN), després que el Comitè de Defensa de la República (CDR) anunciés que també es sumava a la convocatòria contra la presència de Sánchez. Els grups impulsors del Consell per la República asseguren irònicament que l'acte que Sánchez protagonitzarà no és més que una "escenificació del perdó del bondadós pare Estat". Han fet una crida a demostrar davant d'Europa que "no ens rendim".

Consell per la República locales captura

Convocatòria del Consell per la República de l'Eixample 

El govern espanyol anuncia l'acte del Liceu així: "el retrobament: un projecte per a tota Espanya". Els Consells per la República locals han carregat contra la mesura de gràcia de l'executiu espanyol i "el projecte per a tota Espanya" i han advertit que "l'indult és només un primer pas i no el final de la negociació que ells pretenen".

Els Consells per la República locals criden a unir-se a les convocatòries ja existents per part de l'ANC i el CDR. La de l'Assemblea és dilluns a les 10:30 hores a la plaça de la Boqueria i la del CDR, també dilluns, a les 10 hores a plaça Catalunya.

La convocatòria de l'ANC

Des de l'ANC ja havien anunciat una concentració "per la independència i per les més de 3.000 persones represaliades" contra els indults  a l'hora de l'acte per tal de boicotejar-lo. 

Es produiran diverses intervencions, tot i que encara no se sap de qui. Ara bé, en les darreres accions de l'entitat, tant la seva presidenta, Elisenda Paluzie, com el seu vicepresident, David Fernàndez, hi han participat molt activament.

Segons el comunicat de l'Assemblea: "aquest dilluns, Pedro Sánchez farà públic a Catalunya el perdó als presos, per uns delictes que mai van cometre. No es pot indultar un delicte inexistent i molt menys esperar que aquest fet sigui la solució del conflicte català".

ANC Liceu convocatoria cartelConvocatòria de l'ANC contra l'acte del Liceu.

L'acte del Liceu

El president espanyol vol presentar dilluns la seva mesura de gràcia davant la societat catalana, davant uns 300 convidats de la societat civil catalana. El títol de l'esdeveniment és Retrobament, un projecte de futur per a tot Espanya. D'aquesta manera, tot indica que els indults podrien ser aprovats dimarts que ve pel Consell de Ministres.

L'acte ha estat comunicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i pretén escenificar una nova etapa de distensió entre els dos governs. Ja va haver-hi un primer moment, ara fa deu dies, en un acte a la patronal Foment del Treball on van coincidir Pedro Sánchez i Aragonès. I l'agenda a la capital catalana s'ha intensificat aquesta setmana amb la reunió del Cercle d'Economia, i la presència també de Felip VI. El gran acte de dilluns al Liceu tindrà lloc a les dotze del migdia. A més dels indults, Sánchez podria parlar de la reactivació de la taula de diàleg.

El president espanyol argumenta que no prenen aquesta decisió “per als afectats, sinó per a la societat catalana i espanyola”, perquè “hem de construir convivència i concòrdia”. “Els demano un vot de confiança, que entre tots fem un exercici de magnanimitat i puguem mirar cap al futur”, indica a Espanya, on l'oposició als indults és majoritària.

Imatge principal: Pedro Sánchez en un acte del govern espanyol. - Europa Press