El màxim responsable de la Conselleria d'Interior durant l'aplicació del 155, Juan Antonio Puigserver, ha estat l'últim testimoni del judici al major Josep Lluís Trapero

Puigserver, citat per la defensa de César Puig, ha explicat que el que va ser secretari general sempre es va mostrar disposat a col·laborar amb ell, quan va haver d'assumir les funcions de màxim responsable del departament el 27 d'octubre. I ha relatat, a preguntes de l'advocada de Trapero, Olga Tubau, que en la reunió extraordinària de la Junta de Seguretat de Catalunya del 28 de setembre del 2017 el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, no va fer cap comentari ni gest que donés suport a les manifestacions de l'aleshores president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a favor del referèndum.

A més, ha dit que durant el 155 es va decidir no substituir els comandaments dels Mossos, excepte Trapero, perquè "confiaven" en la seva feina, sobretot per part de les unitats d'ordre públic. 


Puigserver no tenia funcions de comandament a la policia, això corresponia a Ferran López, el comissari en qui va recaure la responsabilitat de dirigir el cos quan es va apartar el major Trapero.

En el secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior van recaure les funcions del secretari general i de director general de la Policia. Puigserver feia de César Puig i Pere Soler alhora.

La recta final del judici ha tingut testimonis curts. Testimonis de les defenses de César Puig i Pere Soler que han vingut a reafirmar que els càrrecs tècnics de la conselleria només podien ordenar les partides per fer efectives les ordres judicials i poca cosa més. Com Frederic Ferrer, subdirector general de l'administració i serveis de la Direcció General de la Policia, que va haver de fer la comanda de 20.000 adhesius per precintar els punts de votació. 

 

El judici està ja en la part final. Avui s'han vist ja tots els vídeos que conformen la prova i dilluns que ve la Fiscalia ha de dir si manté el delicte o el rebaixa.