Aquest dilluns, una delegació de Guanyem Catalunya encapçalada per Dolors Sabater s'ha reunit telemàticament amb el Consell per la República Catalana. La trobada suposa que el partit iniciï una aproximació cap a l'ens. Des de Guanyem Catalunya, han volgut traslladar el seu suport al president Carles Puigdemont després de la detenció del passat dijous a L'Alguer i han volgut explicitar la seva legitimació com a "president a l'exili". Per part del Consell per la República, han reconegut Guanyem Catalunya com "un nou espai polític dins el moviment sobiranista, republicà i independentista".

La delegació del Consell per la República la formaven el president Carles Puigdemont; el vicepresident de l'ens, Toni Comín; i el portaveu de Poble Lliure i membre del Consell, Guillem Fuster. En el cas de Guanyem, hi han assistit telemàticament Dolors Sabater i Pilar Castillejo.

Es tracta de la segona formació propera a la CUP que estén la mà al Consell per la República. En aquest sentit, qui encapçala Guanyem Catalunya és Dolors Sabater, que va ser la candidata dels cupaires a les eleccions del passat 14 de febrer i també és la presidenta del grup parlamentari. Guanyem se suma a Poble Lliure, que s'incorporava a l'executiu del Consell per la República el 2019.

Impuls a la coordinació entre municipis

El Consell per la República Catalana i Guanyem han constatat aquest dilluns en una reunió telemàtica que és "cabdal" la coordinació entre municipis i administracions locals amb el consell. Els representants de l'ens presidit per Carles Puigdemont han destacat en un comunicat la importància de "sumar esforços" amb Guanyem perquè "sense independència no hi ha ruptura".

Al seu perfil de Twitter, Dolors Sabater ha qualificat la reunió de "profitosa", un espai en el qual s'ha posat "en valor el municipalisme, els espais amplis i la diversitat territorial en l'acumulació de forces per al següent embat independentista".

Aplicar polítiques progressistes 

Totes dues organitzacions han coincidit que la república catalana servirà per aplicar polítiques progressistes que una Catalunya autonòmica "no pot fer". També s'ha emplaçat el Consell a estar "preparats per l'endemà" del nou embat i que les eleccions a l'Assemblea de Representants, com a extensió republicana del Parlament, serviran per arribar on no es pot amb l'autonomia.

D'altra banda, s'ha posat èmfasi a la xarxa de Consells locals, un espai que ha de servir per a debatre "d'on venim, on som i com ens preparem: empoderar la ciutadania des de baix". Amb els Consells Locals, el Consell "té un dibuix de la realitat de cada territori del Principat que permet tenir un esbós general del país per preparar la confrontació i la negociació si cal"

Eleccions 

Les eleccions a l'Assemblea de Representants (Parlament) del Consell per la República estat convocades pels dies 29, 30 i 31 d'octubre.  Tal com va indicar l'institució en un comunicat, els gairebé cent mil membres del Consell per la República podran votar els representants de l'Assemblea "de manera ininterrompuda des de les 9:00 h del dia 29 i fins a les 20:00 h del dia 31 d’octubre." El vot es farà des de l'app o la web del Consell, dins l'espai habilitat per a les eleccions.

Segons l'actual govern provisional, les eleccions van ser ajornades unes setmanes "per donar més temps a preparar les candidatures".

 

A la imatge principal, Dolors Sabater (Guanyem), Carles Puigdemont i Carles Riera (CUP).