Després que Anonymous Catalonia accedís al correu electrònic del magistrat del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha demanat a tots els jutges que canviïn quan abans millor les contrasenyes del correu corporatiu.

Això passa mentre el centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i el mateix CGPJ investiguen l’atac i accés il·legal al correu dels magistrats del judici al procés. La Fiscalia està recollint informació per determinar si obre diligències.

El Centre Criptològic Nacional, dependent del CNI, s’encarrega de les investigacions després que divendres passat es detectessin atacs massius al sistema informàtic del Poder Judicial, segons informa El Independiente. El CNI va alertar que estaven intentant hackejar els comptes dels set magistrats de la sala que ha jutjat el procés.

L’atac al compte de Marchena ha posat en evidència la vulnerabilitat del sistema que utilitza el porder judicial. Segons fonts judicials, els magistrats no utilitzen aquest correu però per tractar afers relacionats amb el judici al procés.

"Pura casualitat"

Segons Anonymous Catalonia, van accedir per "pura casualitat" en el compte de Marchena, sense trobar cap referència al judici i van negar haver "hackejat" el compte del jutge. Segons van explicar, la contrasenya del compte de correu de Marchena respon al nom "d'algú volgut" pel jutge i aquest codi, al costat del d'altres magistrats, figura en una base de dades de més de 9.000.000.000 de contrasenyes filtrades en el passat que es "accessible a qualsevol".