Pirates informàtics o "hackers" d'ideologia independentista del grup Anonymous Catalonia han assegurat haver accedit per "pura casualitat" al compte del correu professional del jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena, encara que han dit que no hi havia cap referència al judici que va acabar fa unes quantes setmanes.

Des del compte de Twitter Anonymous Catalonia, els pirates informàtics han publicat diverses captures de pantalla del correu del jutge, segons va avançar ahir a la nit el diari El Confidencial, que assegura que l'intent d'entrar en els correus es va estendre a altres magistrats del tribunal del procés.

Segons Anonymous Catalonia, la contrasenya del compte de correu de Marchena respon al nom "d'algú estimat" pel jutge i aquest codi, al costat del d'altres magistrats, figura en una base de dades de més de 9.000.000.000 de contrasenyes filtrades en el passat que és "accessible per qualsevol".

Per això neguen haver emprès un hackeig al compte del jutge i es mofen que la seguretat de les institucions espanyoles "és la mateixa que aquest cadenat de la maleta que et ve amb un 0000". Anonymous assegura que ells mateixos van avisar el CNI, i que aquest no va detectar la intrusió. A més a més, els hackers ironitzen sobre la incapacitat del CNI, argumentant que són "aquells que van ser incapaços de trobar unes urnes".