L'alcalde de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), Enric Llorca (PSC), ha condecorat amb l'escut d'or de la ciutat al general de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, que va vincular independentisme amb "destrucció, horror i patiment".

Garrido ha estat el cap del cos de la Guàrdia Civil a Catalunya i ara passarà a la reserva, el batlle socialista ha agraït la col·laboració entre el cos policial i el consistori municipal entregant a Garrido la màxima distinció en forma d'insígnia d'or. El cap de la policia espanyola durant l'acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil a la caserna de Sant Andreu de la Barca va advertir que el cos "combatrà sense treva ni pena" els qui "recorrin el camí de la independència seguint el camí del terror". Malgrat el matís, Garrido va relacionar l'anomenada "revolució dels somriures" amb el terrorisme.

Llorca ha afirmat que "sempre que s'ha demanat ajuda al cos han respost de forma immediata, així ho van fer durant l'hospital de campanya", també ha assegurat que "vam ser capaços de demostrar el que es pot aconseguir quan les institucions col·laboren, en 48 hores vam muntar un hospital gràcies a la Guàrdia Civil". El general Garrido s'ha mostrat molt agraït pels reconeixements: "M'he quedat sense paraules perquè això significa el reconeixement de tot un poble".

L'alcalde socialista ha recordat amb orgull el conveni de col·laboració que va signar amb la Guàrdia Civil perquè les entitats esportives de Sant Andreu de la Barca poguessin usar les instal·lacions esportives de la caserna. Les tres entitats esportives que n'han fet ús; el Club d’Handbol, l’Atletisme i el Futbol Sala, han fet acte de presència i han entregat una samarreta honorífica al general amb el seu nom serigrafiat al dorsal. L'acte també ha comptat amb la presència del subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto.

Captura

Imatge del tuit de Carlos Prieto

Els Mossos d'Esquadra van marxar durant el discurs de Garrido

La direcció política i alts comandaments dels Mossos d'Esquadra van abandonar l'acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil a la caserna de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) com a protesta pel que fonts del Departament d'Interior han qualificat d'"ofenses" a la policia catalana al discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido i el director general de l'institut armat, Félix Vicente Azón.

A l'acte assistien, entre altres alts càrrecs polítics i caps de la policia catalana, el secretari general d'Interior, Brauli Duart, el director general dels Mossos, Pere Ferrer, i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent. Tots ells van abandonar el recinte en interpretar com a ofensives certes al·lusions en els discursos dels responsables de la Guàrdia Civil al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i a la intendenta Teresa Laplana, segons van informar a ElNacional.cat fonts del Govern.

Imatge principal: Foto de Pedro Garrido al centre, a l'esquerra l'alcalde , Enric Llorca, i a la dreta el regidor d'esports, Luis Oulego. - Jordi Milian