L'últim concert de Joan Manuel Serrat a Barcelona, després de dos dies de comiat, va aplegar milers de persones al Palau Sant Jordi de la capital catalana. Entre elles hi havia cares conegudes com altres artistes, cantants, periodistes... però també polítics, alguns dels quals es van asseure a la llotja del recinte i d'altres es van camuflar entre el públic. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acompanyat d'altres ministres i socialistes formava part del primer grup. Però la seva visita fugaç a Barcelona per assistir a l'espectacle no ha quedat només en una anècdota, sinó que Vox ho ha portat al Congrés dels Diputats. 

Concretament, el partit de Santiago Abascal ha preguntat a Sánchez per com va fer el seu trajecte entre Madrid i Barcelona, en referència a l'ús de l'avió presidencial Falcon, que ha estat el centre d'algunes polèmiques protagonitzades pel socialista a qui l'oposició li ha retret que l'empri massa habitualment. Així, Vox ha registrat unes preguntes al Congrés per saber si és cert que Sánchez va fer servir el Falcon per viatjar a Barcelona i assistir a l'últim concert de Serrat, cosa que s'entén com a part de la seva vida privada. En cas que la resposta sigui afirmativa, els d'Abascal demanen que sigui el president qui assumeixi els costs d'aquests trajectes de la seva butxaca. 

Sánchez, un ecologista hipòcrita, segons Vox 

Des de Vox, aprofiten la pregunta per ficar el dit a la llaga per l'ús que fa Sánchez de l'avió oficial, que pertany a l'Exèrcit de l'Aire. "Si es confirma aquest fet molt greu no suposaria una excepció en la política dels viatges personal de Sánchez, ja que l'actual president ja ha usat aquests mitjans de transport de titularitat estatal. De fet, és el president de la democràcia espanyola amb més vols acumulats en aquesta mena de naus", han expressat en el redactat. Abans, també havien censurat que ministres com Irene Montero l'hagin utilitzat per viatges de feina, en el seu cas, als Estats Units. 

Vox, que no destaca per ser un partit amb una agenda ecologista, ha criticat que Sánchez empri un avió privat per fer trajectes curts, quan existeixen alternatives menys costoses com són els trens d'alta velocitat. Per Vox, això demostra "desconnexió de la realitat en què viu Pedro Sánchez" i una mostra d'hipocresia, ja que xoca amb la recomanació del govern espanyol de reduir el consum energètic. En resum, es tracta d'una "conducta irresponsable del president en un moment en què milers de famílies espanyoles pateixen l'increment del preu de l'energia". 

Aquesta pregunta parlamentaria de Vox sorgeix a partir d'una publicació del diari Vózpopuli, segons la qual l'avió de la discòrdia es va enlairar divendres 23 de desembre, dia del concert, de la base militar de Torrejón de Ardoz, direcció a Barcelona, i el concert de Serrat era l'únic acte del dia en l'agenda pública de Sánchez. El president del govern espanyol va arribar uns minuts més tard de les 21:00 a la llotja del Palau Sant Jordi, acompanyat d'altres figures públiques, i després del concert va compartir fotografies de l'acte a les xarxes.