El PSOE i el PP han entrat en una baralla ridícula sobre l'ús del Falcon, l'avió privat al servei del president del govern espanyol. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo ha afirmat aquest dissabte que en cas de ser president del govern espanyol no utilitzaria el Falcon "no l'usaré per a un sol acte polític del meu partit", a més, ha avançat que els seus ministres hauran de seguir un protocol que delimiti la seva utilització. En una entrevista a Europa Press a Compostel·la, Feijóo ha criticat l'ús que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, fa de l'avió i ha censurat el "cinisme" del president per intentar justificar l'ús d'aquest avió programant primer la visita a "una empresa prop del míting" del PSOE per a després "tornar a Madrid". La resposta del PSOE no s'ha fet esperar. El secretari d'Organització del partit socialista, Santos Cerdán, qualifica de "demagògia barata" les paraules del líder popular sobre l'ús de l'aeronau.

Restriccions en l'ús del Falcon

En la mateixa entrevista, el cap de l'oposició ha avançat que si arriba a la Moncloa no només ell limitarà l'ús del Falcon, sinó que els membres del seu Executiu "per descomptat tindran un protocol per a la utilització del Falcon". "Els meus ministres no tindran targeta or d'utilització del Falcon. Això ja li ho asseguro", ha afirmat. En aquest sentit, Feijóo ha recriminat que Pedro Sánchez hagi fet desplaçar-se el Falcon a Lanzarote, on està passant les seves vacances, perquè el portés a una visita a la Palma quan podia usar mitjans com el ferri. "Si estic a Lanzarote, puc agafar-me un jet-foil per a anar a una altra illa. No necessito que vingui a buscar-me el Falcon de Madrid", ha proclamat. De fet, el president del PP ha destacat que quan s'utilitzen un altre tipus de transports es pot parlar amb els ciutadans. "És bo això de parlar amb la gent, que et digui el que opina, encara que opini malament de tu. Potser tens alguna possibilitat d'explicar-te", ha emfatitzat.

Les crítiques de Feijóo no només eren per l'ús per part de Sánchez del Falcon, sinó també pel que es fa de l'helicòpter Super Puma o el cotxe oficial, i ha recordat el que va passar el passat mes de juliol per desplaçar-se a Extremadura. El cap de l'Executiu va viatjar amb el Super Puma per supervisar un incendi que en aquell moment era molt important a la regió, i també per inaugurar la primera fase de l'AVE que cobreix el trajecte Plasència-Badajoz. "Per viatjar a Extremadura jo no utilitzaré el Super Puma i després l'Audi que em porti des d'on aterra el Super Puma fins a Badajoz, per agafar un Falcon i tornar a Madrid. Això no ho faré", ha promès, per a deixar clar que no usarà aquests mitjans per a actes polítics ni la "combinació" d'ells. Feijóo ha destacat que aquesta utilització del Falcon o el Super Puma es produeix "en un moment de crisi energètica, amb els hidrocarburs pels núvols" i mentre el PSOE proclama que vol "reduir les emissions de CO₂". "Ens sembla una provocació", ha asseverat.

El PSOE acusa Feijóo de populista

El PSOE no s'ha volgut quedar callat després de les declaracions del cap de l'oposició. "En un altre exercici de populisme destinat a tractar de desviar l'atenció dels problemes interns el seu partit, el senyor Feijóo continua fent una oposició de terra cremada sense cap sentit d'Estat i menys sentit comú", ha expressat fonts del PSOE. En resposta a les paraules de Feijóo sobre l'ús del Falcon, els socialistes li han volgut recordar la seva "predilecció per altres mitjans de transport, bé siguin iots o avions privats, propietat de persones amb importants patrimonis econòmics".

Fonts del PSOE han recordat que el Falcon és un dels "mitjans públics de transport que han estat a la disposició de tots els governs al nostre país". "També de presidents del Partit Popular", han asseverat. "Des del PSOE creiem que Espanya mereix una oposició a l'alçada, i un cap de l'oposició que no menteixi als espanyols i sigui corregit pels seus propis companys de partit", han conclòs els socialistes.