Mostra de suport als exmembres de la Mesa del Parlament durant l'1-O aquest dimarts al matí. Dirigents de JxCat, ERC i la CUP s'han concentrat des de primera hora davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per fer costat a la ja l'exdiputada Mireia Boya, abans de l'inici del seu judici.


Aplaudiments als exmembres de la Mesa del Parlament, aquest dimarts al matí. Vídeo: Roberto Lázaro

El TSJC jutja a partir d'aquest dimarts als membres de Junts pel Sí a la Mesa en l'etapa de Carme Forcadell ja l'exdiputada de la CUP Mireia Boya per desobeir a Tribunal Constitucional (TC) per permetre la tramitació de les lleis del procés a la legislatura anterior. En el judici, els quatre companys sobiranistes de Forcadell a la Mesa -Anna Simó (ERC), Lluís Corominas (PDeCAT), Ramona Barrufet (PDeCAT) i Lluís Guinó (PDeCAT) - i Mireia Boya s'enfronten a una petició fiscal de fins a un any i vuit mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per desobediència greu.

"No esteu sols"

Entre crits de "No esteu sols", les desenes de concentrats han acompanyat als encausats des de l'Arc de Triomf fins a la seu de l'TSJC, exhibint cartells amb els lemes "Llibertat" i "Amnistia".

Acusats Judici Tribunal - Maria Contreras Coll
Els exemembres de la mesa del Parlament durant l'1-O, acusats de desobediència, envoltats de desenes de perones que els mostren suport. Foto: Maria Contreras Coll

El president de Parlament, Roger Torrent, ha encapçalat la concentració de suport, al costat del vicepresident de la cambra catalana, Josep Costa, i altres dirigents de JxCat -com Elsa Artadi i Albert Batet-, d'ERC -entre ells, el seu portaveu, Marta Vilalta- i de la CUP -com el diputat Carles Riera-, a més del vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

Acusats Judici Tribunal - Maria Contreras CollJudici Mesa TSJC 6   Maria Contreras

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat des de Twitter la seva solidaritat amb els encausats: "Aquest matí 5 demòcrates seran jutjats al TSJC per presumpta desobediència per no atendre el Tribunal Constitucional i tramitar resolucions a favor de l'Procés. Tot el suport" .

També l'expresident Carles Puigdemont ha mostrat el seu suport als membres de la Taula de la legislatura anterior, que "avui hauran de fer front a un altre judici a l'estratègia de la repressió de l'Estat contra l'independentisme".

Per la seva banda, l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell, ja condemnada pel Tribunal Suprem i que va compartir la Mesa amb els ara encausats, ha dit que es tracta d'"un altre judici injust".

Acusats Judici Tribunal - Maria Contreras Coll
Els acusats entrant al TSJC. Foto: Maria Contreras Coll