Diversos centenars de persones s’han concentrat aquesta tarda al Balcó del Mediterrani de Tarragona equipades amb estelades per escalfar motors de cara a la manifestació independentista de la Diada d’aquest diumenge. La concentració d'estelades ha estat convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, el Comitè per la Defensa de la República de Tarragona i l’organització La Joventut per la República.

🟡 Diada 2022: així serà la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022

A més d'estelades, alguns manifestants també onejaven banderes catalanes negres. Aquesta bandera té el seu origen en el bàndol austriacista català durant la guerra de Successió i el setge de Barcelona del 1714, com a senyal de no rendició i de lluita sense treva. La bandera, però, en comparació amb l'original, afegeix l'estel de cinc puntes de l'estelada i un sautor (creu) com el de bandera de Santa Eulàlia de Barcelona.

02 ConcentracioIndependentista / Twitter CxR Altafulla
Fotografia de la concentració / Twitter @CLxR_Altafulla

A la concentració també hi ha hagut parlaments per part de membres de les entitats convocants. L'organització també ha pogut recollir inscripcions de manifestants que aquest diumenge viatjaran en bus des de Tarragona fins a Barcelona per assistir a la manifestació independentista convocada per l'ANC per la Diada.

A més, els assistents també han despenjat al Balcó del Mediterrani de cara al mar una estelada gegant.

EsteladaGegant / ANC
Fotografia de l'estelada gegant / Twitter @ANCTarragona

Els catalans de Londres ja celebren la Diada

Mentrestant, els catalans de Londres ja han celebrat avui la Diada. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha preparat per a aquest dissabte tot un seguit d'activitats a la capital anglesa dedicades a la jornada de l'11 de setembre. El vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona, ha estat present a la celebració juntament amb l'exdiputat i filòleg Toni Strubell. 

L'organització ha triat el Waterloo Creative Studio de Londres com a espai per celebrar les diverses activitats programades per a aquesta la Diada. Es tracta d'un espai situat a tan sols mitja hora a peu del palau de Buckingham i a quinze minuts del Big Ben. Concretament, un centenar de persones s'ha reunit al Waterloo Creative Studio per commemorar la Diada 2022 des d'Anglaterra. 

La Diada 2022 a Londres ha començat amb un vermut de benvinguda gratuït acompanyat d'una actuació per al públic infantil. Després, una exhibició dels Castellers of London seguida de la intervenció del mateix Pesarrodona, la presentació de les Rutes de la Llibertat i l'actuació de la Colla Bastonera de Londres - 1 d'Octubre. A més, també s'ha fet una arrossada popular per dinar i un concert amb cançons d'autor dels Països Catalans fins a l'Amèrica Llatina per fer el cafè. I per cloure, una mica de música d'un punxadiscos. Finalment, una coral ha cantat Els Segadors, amb l'acompanyament dels assistents.