El portaveu de CatComú i diputat d'En Comú Podem al Congrés, Joan Mena, ha retret al PSC que hagi tancat un acord amb JxCat per governar la Diputació de Barcelona i ha reclamat un acord d'esquerres que sumi els socialistes, ERC i els comuns.

En una roda de premsa aquest dilluns, ha recordat que aquestes tres formacions sumarien majoria a la corporació, però no ha aclarit si facilitaran que el pacte del PSC amb JxCat prosperi. "Hauríem volgut un govern tripartit d'esquerres i de progrés, però lamentablement tornem a comprovar que, cada vegada que en té possibilitat, el PSC mira cap a la dreta", ha lamentat.

Mena també ha considerat el pacte sociovergent i la polèmica que ha generat amb ERC "una mostra evident de la divisió que hi ha dins de l'independentisme" i ha acusat les formacions que donen suport al Govern de protagonitzar una "lluita pel poder".

Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha allargat la mà a JxCat i l'ha emplaçat a dialogar. En una roda de premsa, Aragonès ha assegurat que la seva formació està disposada a aconseguir un acord independentista i, fins i tot, ha ofert la la presidència de la Diputació a JxCat.

En la mateixa línia, el vicepresident ha recordat que "l'objectiu era i és que hi hagi el màxim d'independentistes presidint les institucions del país".