Els comuns també han criticat aquest dimecres el fet que Ciutadans hagi decidit portar els pressupostos al Consell de Garanties Estaturàries, fet que implicarà que la seva aprovació es congeli un mes. Fonts del partit asseguren que és una "irresponsabilitat", especialment en plena emergència sanitària pel coronavirus i quan la Generalitat necessita "més recursos destinats a sanitat, personal sanitari i materials". 

"El gest d'Arrimadas amb el govern espanyol oferint col·laboració queda en res, pur teatre. Arrimadas ofereix a Madrid el que nega a Catalunya", lamenten les mateixes fonts. 

Els comuns creuen que els nous comptes són "més necessaris que mai" davant la pandèmia i els seus efectes econòmics i socials i avisen que, un cop aprovats, es podrien "modificar via decret" per reajustar-los a la crisi. Així, els comuns s'alineen amb el vicepresident Pere Aragonès que aquest dimecres ha descartat retirar el projecte del Parlament i refer-los de nou perquè implicaria una demora de sis mesos. 

La consellera de la presidència i portaveu, Meritxell Budó, havia obert la porta 24 hores abans a modificar-los, però Torra l'ha corregit amb un tuit aquest matí​ i s'ha posat del costat d'Aragonès. Ella mateixa, després, també ha rectificat.