Cop de porta dels Comuns al bipartit amb ERC a l'ajuntament de Barcelona. Després que els republicans hagin proposat aquest mateix dimarts un govern "exclusiu" i "proporcional" entre ells i els comuns, la presidenta del partit al Parlament, Jèssica Albiach, ha descartat aquesta opció i ha insistit en aconseguir un tripartit que inclogui també el PSC. En roda de premsa des de la cambra catalana, Albiach ha defensat que encara queden dies fins a la constitució del nou ajuntament, que és el dia 15 de juny, i ha assegurat que seguiran "insistint en un acord de govern d'esquerres" fins a l'últim minut.

"D'aquí al dia 15 hi ha molts dies i hores per arribar a un acord", ha defensat Albiach, tot i reconèixer que no és "fàcil" arribar a aquest acord, pels vetos mutus entre ERC i PSC, sobretot després que el socialista Jaume Collboni s'hagi negat a tenir ni tan sols una reunió amb el republicà Ernest Maragall. Albiach ha recordat que la suma d'aquests tres partits representa el 65% de l'electorat barceloní i ha assegurat que malgrat la dificultat, "en política el que no passa en dies passa en mitja hora". 

Preguntada explícitament per si el partit tanca la porta a un govern bipartit com han proposat aquest dimarts al matí des d'ERC, Albiach ha estat clara: "sí, nosaltres considerem que la proposta que millor representa la voluntat de la ciutadania de Barcelona és un tripartit, en aquest sentit treballem i tenim fins al dia 15 per aconseguir-ho".

La resposta de la presidenta dels comuns al Parlament arriba d'una nova reunió de negociació entre ERC i els comuns, on l'equip negociador d'Ernest Maragall ha posat sobre la taula un pacte de Govern que només inclogui aquests dos partits i que consistiria en repartir-se les regidories de forma proporcional. El document dels republicans, que consta de vuit punts, també defensa que el nou govern municipal hauria de tenir com a prioritats les polítiques progressistes i un compromís ferm amb els drets i les llibertats