Nous passos en les negociacions per la configuració del nou ajuntament de Barcelona. ERC ha ofert aquest dimarts als comuns un acord de govern "exclusiu i bilateral" entre els dos grups i que consistiria en repatir-se les regidories de forma "proporcional". Els republicans els hi han fet arribar la proposta aquest matí, en una reunió d'una hora entre els dos equips negociadors i que ha tingut lloc en una sala del consistori. 

El documents arriba després que aquest dilluns els comuns insistissin en el tripartit d'esquerres, amb ERC i el PSC, i que mostressin desconfiança cap als republicans, assegurant que no es creuen que hagin renunciat a incorporar JxCat a la negociació.

En aquest sentit, el text deixa clar que la negociació de govern és només amb els comuns i posa de manifest que després de la negativa del PSC a mantenir una reunió entre els seus alcaldables, Jaume Collboni i Ernest Maragall, queda "definitivament descartada la proposta de govern tripartit". En aquest sentit, defensen que "l'única opció realista i solvent per formar un govern progressista és l'acord definitiu entre ERC i BComú". 

L'acord amb Valls seria "contra natura"

En declaracions als mitjans, el portaveu de l'equip negociador d'ERC i regidor electe, Jordi Coronas, ha volgut insistir en que veuen "impensable" que Ada Colau accepti els vots de Maneul Valls per ser alcaldessa i ha defensat que un pacte així no seria "coherent" ni "lògic". "Seria un acord contra natura", ha insistit, afegint que són "optimistes" i que no creuen que Colau accepti els vots de Valls.

Pel que fa a la negativa de Collboni de reunir-se amb Maragall, Coronas ho ha titllat de falta de "decòrum institucional", tot i que també ha insistit que la voluntat no era obrir una negociació, perquè assegura que estan "molt lluny" ideològicament, sinó de contrastar posicions. "Collboni i el PSC no volen seure ni parlar", ha afegit, instant a Colau a reconèixer que el tripartit d'esquerres que proposa és impossible i a decidir si vol un acord amb ells o si acceptarà els vots de Valls per ser alcaldessa.

El document dels republicans, que consta de vuit punts, també defensa que el nou govern municipal hauria de tenir com a prioritats les polítiques progressistes i un compromís ferm amb els drets i les llibertats. Els dos equips negociadors, tant d'ERC com dels comuns, s'han tornat a citar per reunir-se aquest dimecres.