El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha exigit al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que "doni la cara" i condemni la utilització per part del PP dels aparells de l'Estat en l'Operació Catalunya. Les noves informacions publicades a ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya que assenyalen l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, han provocat la reacció de tots els partits polítics. Durant la seva roda de premsa, Mena ha assegurat que el PP ha quedat "totalment desacreditat" perquè ha utilitzat tant la corrupció política com la corrupció econòmica. A més, ha anunciat que els comuns demanaran compareixences al Congrés dels Diputats, i l'ha qualificat de "cínic i hipòcrita" que el PP impulsi delictes com la deslleialtat institucional quan els més deslleials han estat ells. Precisament, aquest dilluns, el líder del PP ha participat en un esmorzar informatiu d'Europa Press, on ha evitat pronunciar-se respecte a aquestes informacions, durant el seu discurs només ha advertit que “abans l’Estat intentava controlar els moviments independentistes”, ara “els independentistes controlen l’Estat”. 

🔴 Papers Operació Catalunya, DIRECTE | Reaccions als documents secrets que incriminen Rajoy

Els comuns s'han sumat a les veus crítiques contra el PP i el govern de Mariano Rajoy després que les noves informacions hagin revelat que estaven implicats en la guerra bruta contra l'independentisme per part de la policia patriòtica. Ho va fer durant cinc anys, des de la Diada massiva del 2012 i fins al 2016, al marge de la llei, i utilitzant recursos públics. L'espionatge comptava amb la complicitat i l'ajuda dels principals caps de la policia espanyola, com el director Adjunt Operatiu, Eugenio Pino, que era l'interlocutor directe del ministre. Paral·lelament, Daniel de Alfonso, que llavors era director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, es va encarregar de recopilar tota mena la informació sobre l'independentisme que també va traslladar al ministeri perquè l’executiu de l’Estat pogués fer-la servir.  

Els comuns, a la càrrega contra Junts 

El portaveu de Catalunya en Comú també ha carregat contra el discurs de Junts en considerar que barrejar la política d'immigració i la seguretat és "inacceptable". "És positiu que hi hagi acords polítics, però que siguin per continuar treballant per una Catalunya inclusiva. I que es deixin de missatges que fàcilment els podem titllar de racistes", ha dit en roda de premsa. "Si el problema és la multireincidència quin sentit té parlar de migració? El que proposen és una pena diferent segons l'origen de les persones?", ha preguntat. Així i tot, ha valorat positivament que el Govern i el Parlament puguin determinar la política migratòria.

Mena considera una bona opció que es faci una llei orgànica perquè, d'aquesta manera, afirma que es donarà seguretat jurídica a la delegació de competències en migració. "És important que s'ampliï el marc de competències. Però no compartim les declaracions de Junts que relacionen migració i delinqüència. És preocupant que vinguin d'un partit com Junts", ha afegit.

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!