El diputat d'En Comú Podem David Cid ha explicat que en les primeres reunions per a una negociació de Govern amb ERC i el PSC han deixat clar el missatge que la seva voluntat és ser força de Govern o, si no, estar directament a l'oposició.

"Nosaltres fem una proposta nítida: o som força de Govern o d'oposició. Ho hem traslladat a ERC i el PSC i avui també ho farem a la CUP. És un plantejament clar. Si no som al Govern, com vam desitjar perquè hi hagi un Govern transversal d'esquerres, llavors serem a l'oposició, a l'oposició responsable", ha dit Cid en una entrevista a la Xarxa.

David Cid comuns ACN

El diputat d'En Comú Podem, David Cid / ACN

No a un Govern amb Junts

El diputat, líder de l'equip negociador dels comuns, ha reiterat el seu rebuig a sumar-se a un executiu autonòmic amb Junts i el seu desig que les forces d'esquerra es posin d'acord per a un "veritable canvi d'etapa" davant la crisi social provocada per la Covid.

Igualment, ha reclamat que el nou Govern cregui en la via del diàleg entre Catalunya i Espanya i la utilitat per a això de la taula establerta entre executius.

Així mateix, han traslladat a la resta de forces que volen un Govern "estable" i una "legislatura llarga" per afrontar objectius com la transició ecològica o el reforç del teixit econòmic i social a Catalunya.

Un acord d'esquerres "és possible"

Cid ha reiterat la seva visió que un acord d'esquerres "és possible", "com ho ha estat per a la investidura al Congrés, als Pressupostos, o avui mateix a l'Ajuntament de Barcelona amb un pla d'inversions" que presenten Ada Colau, Jaume Collboni i Ernest Maragall, dels comuns, el PSC i ERC.

Cid ha confirmat que la seva propera reunió negociadora és avui mateix amb la CUP, amb els quals ha dit que els poden unir punts de vista en l'esfera social, encara que els pugui separar l'opció dels antisistema d'acceptar un Govern amb els de Junts. 

Foto principal: La candidata dels comuns a la presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach / ACN