La Federació de Comunitats Jueves d'Espanya ha condemnat les pintades antisemites que van aparèixer a Barcelona el passat 30 d'octubre durant uns aldarulls protagonitzats per grups d'extrema dreta contraris a les restriccions anticovid.

"La nostra més absoluta condemna a les pintades antisemites aparegudes a Barcelona el dia 30 durant una concentració contra les mesures per impedir l'expansió de la pandèmia", ha denunciat la Federació en un tuit.

A les pintades s'hi podia veure ratllats (en senyal de prohibició) l'estrella de David i el símbol comunista. En una altra pintada s'hi podia llegir "Fuck Jewish". La protesta contrària a les restriccions, que va derivar en greus aldarulls i enfrontaments contra la policia al centre de la capital catalana​, va acabar amb 12 detinguts (dos d'ells menors) i 27 ferits (20 dels quals eren agents dels Mossos).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat