L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat en comissió, a proposta de Junts, una condemna de les pintades antisemites que van aparèixer a la ciutat en una protesta ultra el 30 de desembre, després d'una concentració d'afectats per les restriccions del coronavirus. L'Ajuntament ha mostrat el seu suport a les comunitats jueves i també a totes les denúncies presentades davant de la Fiscalia i de la Generalitat.

"La nit del divendres dia 30 d’octubre d’enguany van aparèixer al casc antic de la ciutat de Barcelona, que acull centres i negocis regentats per ciutadans i ciutadanes jueves de Barcelona, pintades antisemites presumptament realitzades per grups neonazis i d’extrema dreta. Nombroses personalitats i autoritats van denunciar els fets, i tant la Generalitat de Catalunya com l’Ajuntament de Barcelona van indicar que procedirien a denunciar els fets davant la Fiscalia especialitzada en delictes d’odi, mostrant el seu rebuig cap a aquestes accions i donant suport a les  persones jueves de la ciutat", assenyala la moció.

En aquest sentit, l'Ajuntament denuncia i mostra el seu rebuig a les pintades antisemites aparegudes a la ciutat i mostra el seu compromís i la seva determinació a no tolerar actituds antisemites ni paraules d’odi cap a cap membre de la nostra comunitat, plural i diversa, "fent de la tolerància i el respecte com un dels principis més preuats de la nostra ciutat i combatent la intolerància amb tots els mecanismes a l’abast".

També mostra el seu suport a les comunitats i la ciutadania jueva de Barcelona, "tot reconeixent la seva importància històrica i actual per a la ciutat, el seu dinamisme, les seves aportacions al que avui és Barcelona, la seva cultura, història i economia, col·lectiu de persones sense el qual la ciutat no seria el que és avui en dia".​

La Federació de Comunitats Jueves d'Espanya va condemnar les pintades antisemites que van aparèixer a Barcelona el passat 30 d'octubre durant uns aldarulls protagonitzats per grups d'extrema dreta contraris a les restriccions anticovid.

"La nostra més absoluta condemna a les pintades antisemites aparegudes a Barcelona el dia 30 durant una concentració contra les mesures per impedir l'expansió de la pandèmia", va denunciar la Federació en un tuit.

A les pintades s'hi podia veure ratllats (en senyal de prohibició) l'estrella de David i el símbol comunista. En una altra pintada s'hi podia llegir "Fuck Jewish". La protesta contrària a les restriccions, que va derivar en greus aldarulls i enfrontaments contra la policia al centre de la capital catalana​, va acabar amb 12 detinguts (dos d'ells menors) i 27 ferits (20 dels quals eren agents dels Mossos).