La compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, continua sent una incògnita. Diumenge a la nit només sabem que, segons la carta que ell mateix va publicar dimecres passat a X, el president de l’executiu farà pública la decisió de si continua al càrrec o dimiteix el dilluns. El com es donarà aquest anunci, però, encara està a l’aire. De fet, la compareixença de Sánchez no figura entre les previsions d’agenda publicades per la Moncloa a hores d’ara. El líder socialista va anunciar a través d’una carta a la ciutadania que s’agafava cinc dies per reflexionar sobre el seu futur al capdavant de l’executiu espanyol. L’excusa, va explicar, eren les acusacions “de la dreta i la ultradreta” cap a la seva dona, Begoña Gómez. La decisió es va donar a conèixer després que un jutjat de Madrid obrís diligències prèvies arran d’una denúncia presentada pel sindicat Manos Limpias contra Gómez per un presumpte delicte de tràfic d’influències i corrupció pels negocis que feia amb algunes empreses beneficiàries de fons públics. En el comunicat, Sánchez va denunciar una persecució política i social contra ell i el seu entorn i va assenyalar directament als líders del PP i Vox Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal, a qui acusa de “sobreactuar”. En aquest sentit, el president espanyol va dir que “en aquest atropellament tant greu com groller, ambdós són col·laboradors necessaris juntament amb una galàxia digital d’ultradreta l’organització Manos Limpias”.

El PSOE espera la decisió del president

Segons el PSOE, ni el cercle més pròxim a Sánchez coneixia les intencions del president. Fonts del partit diuen que la decisió, inèdita en un governant des que es va restaurar la democràcia a Espanya, la prendrà Sánchez des d’una perspectiva personal i comptant amb el vistiplau de la seva dona. La incògnita sobre el seu futur ha generat estupor en l’entorn socialista, que ràpidament ha tancat files en suport al líder. De fet, el PSOE ha sortit en bloc a defensar Sánchez a través de missatges a les xarxes socials. El Comitè Federal de dissabte va assumir els lemes ‘Pedro, queda’t’ i ‘No estàs sol’, i es va transformar en un acte de suport al president espanyol.

Milers de simpatitzants es mobilitzen a favor de Pedro Sánchez

Alhora, milers simpatitzants del PSOE s’han manifestat en diversos punts d’Espanya per demanar al president Sánchez que continuï al càrrec. Uns 12.500 votants procedents d’arreu del país s'han sumat a les concentracions que han tingut lloc a les portes de la seu nacional del partit, al carrer Ferraz de Madrid, per transmetre al líder de l’executiu el seu escalf. També aquest diumenge unes 5.000 persones han caminat des de l’estació d’Atocha al Congrés dels Diputats en una marxa per la defensa de la democràcia i en suport al president.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!