L’associació ultradretana Hazte Oír ha presentat aquest divendres una nova querella contra Begoña Gómez per presumpte tràfic d’influències. Es tracta del mateix delicte pel qual el jutge madrileny va decidir fa uns dies obrir diligències contra la dona de Pedro Sánchez, i que ha provocat —segons el seu relat— que el president del govern espanyol s’hagi clausurat a la Moncloa per “reflexionar” si es manté o no en el càrrec. I han decidit presentar-la, a més, davant del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, el mateix jutjat que va decidir investigar Gómez. Es tracta, segons l’associació ultracatòlica, d’una “querella fonamentada i incidint en fets i informacions de manera cronològica i rigorosa”. En una piulada al seu compte de Twitter, l’entitat recorda que “fa setmanes” es van “comprometre” a presentar “una bateria d’accions judicials” contra Gómez.

 

 

També recorden en la seva piulada que aquesta denúncia se suma a tres més que la mateixa entitat ja ha presentat contra la parella del president del govern espanyol: la Fiscalia Europea, la Fiscalia General de l’Estat i l’Oficina de Lluita contra el Frau. Ara, l’entitat ultra justifica haver presentat aquesta denúncia davant del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid en tant que, a parer seu, la Fiscalia no pot ser un ens independent en tant que és “una organització jeràrquica dependent del Fiscal General de l’Estat, que a la vegada depèn del president del govern”.

Els arguments que posa sobre la taula Hazte Oír per engegar aquesta nova ofensiva contra Begoña Gómez és que podrien haver-se vulnerat els articles 429 i 430 del Codi Penal. “Entenem que des de l’arribada del seu marit, en segona ocasió, a la secretaria general del PSOE i sobretot des de la seva arribada al càrrec de president del govern d’Espanya s’ha beneficiat de la seva condició d’esposa per establir relacions comercials i professionals amb diverses empreses i entitats”.

És més, Hazte Oír presumeix d’haver presentat una querella que és “més àmplia” que la presentada per Manos Limpias, l’altre pseudosindicat ultraespanyolista que va presentar una denúncia que ha provocat la situació actual de paràlisi en la política espanyola. “Només volem evitar l’arxivament de la causa”, assenyala l’associació.

El PSOE converteix el Comitè Federal de dissabte en un acte de suport a Sánchez

Aquest divendres, El PSOE ha decidit ajornar per al pròxim dimarts el plat fort del Comitè Federal que se celebrarà aquest mateix dissabte a la seu de Ferraz: la Comissió Federal de Llistes, l'òrgan encarregat d'aprovar l'elecció de les llistes per a les eleccions europees, el qual hauria d'haver ratificat la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, com a candidata dels socialistes als comicis de l'Eurocambra.

El Comitè Federal del dissabte, però, es manté. El PSOE ho transformarà en un acte de suport a Pedro Sánchez, en tant que de forma oficial s'ha assenyalat que es tractarà d'una reunió per "analitzar la situació política actual", els llimbs en els quals s'ha situat la política espanyola des que el cap de l'executiu ha anunciat que es clausura a la Moncloa per "reflexionar" si es manté o no en el càrrec.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!