El ministre de Transports, Óscar Puente, ha fet aquest diumenge unes declaracions que han servit per alimentar algunes teories sobre el que anunciarà demà dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Després de dir que Sánchez és "el puto amo", Puente ha admès que "la cosa no és fàcil" i que el cap de l'executiu està molt tocat per les informacions que sobre la seva dona s'han donat a conèixer, fet que alimenta les apostes sobre una possible dimissió. Sánchez s'ha defensat de certes informacions assegurant que són notícies falses i que formen part d'una estratègia de les forces d'ultradreta per acabar amb el seu govern. Els seus companys del partit pressionen perquè Sánchez es quedi.

 

 

Dissabte al matí diversos dirigents del PSOE es van donar un bany de masses amb militants que s'havien concentrat a les portes de la seu del partit al carrer Ferraz de Madrid. Els socialistes han tancat files al voltant del president espanyol, que d'ençà que va anunciar que obria un procés de reflexió, hauria estat enclaustrat a la Moncloa amb la seva família. El fet ha generat una crisi política de tal calibre que està trastocant la campanya per a les eleccions catalanes del 12-M i que amenaça en deixar a l'ombra els temes que afecten directament Catalunya. 

Les acusacions de Puente contra el PP

En aquest escenari, el ministre Puente ha acusat aquest diumenge el president del PP, Alberto Nuñez Feijóo, de ser el responsable de la campanya contra Pedro Sánchez. “Soc dels que creuen fermament que ell avui està darrere de l’estratègia de soscavar la vida personal i familiar de Pedro Sánchez”, ha dit el ministre en un discurs al Congrés Nacional Extraordinari del PSdG a Santiago de Compostel·la. Puente ha demanat a Feijóo “una explicació”. “Em costa de creure que els presidents del PP no es passin els papers de l’espionatge”, ha afirmat Puente, que ha assegurat que Feijóo, en el seu temps en la política gallega, promovia campanyes de “farses, difamacions, tergiversacions i calumnies”.

Puente ha descrit Pedro Sánchez com “el puto amo” quan ha explicat la seva influència en el panorama internacional, però ha admès que està “molt tocat” per la campanya contra ell i la seva dona. “La cosa no és fàcil”, ha indicat. Segons Puente, el relat de la situació a Espanya “és tan demolidor” per la dreta, que “o tiren de mentides i farses i entren molt en el terreny personal, o no tenen res a fer”.  “Pedro Sánchez ha gosat desafiar els paradigmes que la dreta havia instal·lat al país”, ha assegurat Puente, com per exemple que la dreta gestiona millor l’economia. “Si hi ha un miracle econòmic no és el de Rato, sinó el de Pedro”, que ha gestionat l’economia amb pandèmia o guerra, ha afirmat Puente.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!