L'advocat Ramiro Grau ha afirmat que va advertir sis vegades per escrit la Moncloa del cas Koldo. Concretament, ha explicat que va enviar escrits alertant sobre la presumpta trama de corrupció en la qual s'està implicant l'exassessor de l'exministre de Transport José Luis Ábalos, Koldo García, pel cobrament de comissions il·legals en la venda de mascaretes durant la pandèmia. En una entrevista a Onda Cero, Grau ha detallat com va enviar els sis escrits directament a la Presidència del govern espanyol, en què explicava que havia detectat que una empresa saragossana que "no tenia cap activitat" i que el 2019 havia "facturat zero euros" havia esdevingut el "proveïdor exclusiu" del Ministeri de Transports. El primer avís el va fer en plena pandèmia, l'abril de 2020. 

Les comunicacions les va enviar per correu ordinari i hi va adjuntar informació de premsa rellevant, notícies d'interès sobre el tema, així com alguns articles que ell mateix havia escrit parlant de l'estranyesa d'aquestes adjudicacions. Tanmateix, Grau entona el mea culpa i reconeix que va ser un error "no enviar-ho per carta certificada". Tot i que ha apuntat que no li van retornar les cartes, tampoc no sap qui les va rebre. 

Altres denúncies de Grau

L'advocat ha explicat que no es va limitar a alertar la Moncloa, i va denunciar el cas a la Fiscalia i al Tribunal Suprem, que no va admetre la querella. Després d'això, va picar a la porta de l'aleshores portaveu de Vox, Macarena Olona, així com a la de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. A totes dues els va enviar un altre escrit relatant els fets. Grau ha explicat que Olona "ni va contestar" a la seva denúncia, en la qual va incloure tota mena de documentació. Davant aquest silenci de l'exdirigent de Vox, va decidir adreçar-se a Ayuso, que "va contestar molt amablement" dient-li que ho investigarien.

Les denúncies de Grau sobre aquest afer a mitjans públics, on va escriure uns quants articles en què apuntava com d'estranya li semblava l'activitat de l'empresa, li van costar una denúncia. José Ángel Escorial, presumpte responsable de l'empresa que va proveir de màscares el Ministeri de Transports, l'hauria denunciat reclamant-li 150.000 euros. Segons l'advocat, també va ser denunciat pel mateix Ábalos, que li va demanar 70.000 euros per dret a l'honor i a la intimitat.

El PSOE demana l'acta de diputat a Ábalos

Uns quants dies després que esclatés el cas Koldo, el PSOE s'ha deixat d'indirectes i ha demanat a Ábalos que lliuri l'acta de diputat. La Comissió Executiva Federal del Partit Socialista ha decidit aquest dilluns "per unanimitat" sol·licitar a l'exministre el lliurament de la seva acta al Grup Socialista, segons ha anunciat la portaveu del PSOE, Esther Peña. Els socialistes esperen que tot plegat es produeixi a "les pròximes 24 hores". 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!