El president del Zamora CF, Víctor de Aldama, ha estat vinculat durant els darrers dies al cas Koldo, i aquest dimecres el magistrat Ismael Moreno, instructor del cas Koldo a l'Audiència Nacional, afirma que l'empresari, un dels principals imputats en aquesta investigació judicial, “tenia un ‘passi especial’ al Ministeri de Transports”. Aquest dimecres un correu electrònic detectat pels investigadors revela fins on arribava la seva implicació i els seus privilegis al Ministeri de Transports. Després que s'hagi fet pública aquesta informació, l'exministre i diputat al Congrés José Luis Ábalos ha assenyalat que no li consta el "passi especial" que Aldama se suposa que tenia al Ministeri de Transports.

El missatge intervingut, enviat per Aldama a un empresari basc anomenat Íñigo Rotaeche, instrueix a aquest últim a ajustar els preus a la baixa en un contracte, assegurant que ho parlarà amb el ministeri. Aquest correu electrònic, datat el 13 d'abril del 2020, forma part d'una cadena de comunicacions en què es detallava un calendari de vols amb la companyia Iberia. Segons una interlocutòria dictada pel jutge Ismael Moreno, qui està a càrrec del cas, aquesta comunicació va ser rebuda també per l'exassessor i exescorta de l'exministre José Luis Ábalos, Koldo García. La Fiscalia, en la querella que va donar origen a la causa al jutjat central d'instrucció número 2, suggereix que Aldama hauria recorregut a Koldo per agilitzar tràmits amb el Ministeri de Transports en el context de contractacions durant la pandèmia. El jutge Moreno ha recollit en la interlocutòria que Aldama podria haver-se beneficiat de la seva relació personal amb Koldo, la qual va iniciar-se abans de l'adjudicació dels contractes investigats i va continuar després d'aquestes adjudicacions. A més, es destaca que Aldama tenia "un passi privilegiat al Ministeri de Transports", segons evidencien les intervencions fetes pels investigadors.

Aldama, un dels detinguts després de l'esclat de l'operació, va ser posat en llibertat dijous passat. En la seva querella, la Fiscalia sosté que l'empresari s'hauria embutxacat un total de 5,5 milions d'euros per la seva participació en els fets. A més, Anticorrupció assenyala una transferència de la societat MTM 180 Capital, de la qual és titular el mateix Aldama, que hauria estat destinada a una societat participada per una altra que té com a únic accionista una tercera societat de Luxemburg. Una de les intervencions telefòniques revela que Aldama hauria rebut una "comissió encoberta" per part d'altres investigats "pels seus contactes en el ministeri".

La Guàrdia Civil demana embargar el Ferrari Portofino d’Aldama

La Guàrdia Civil ha demanat al jutge que investiga el cas Koldo, el magistrat de l’Audiència Nacional Ismael Moreno, que acordi l’embargament del Ferrari Portofino de color negre de Aldama, que va ser un dels detinguts després de l’esclat de l’operació, i que va ser posat en llibertat aquest dijous passat. En la querella, la Fiscalia sosté que l’empresari s’hauria embutxacat un total de 5,5 milions d’euros per la seva participació en la trama. La investigació, que dirigeixen la Fiscalia Anticorrupció i l’Audiència Nacional, apunta a 53 milions en contractes que van ser autoritzats a l’ombra del procediment d’urgència aprovat per agilitzar el subministrament de material sanitari.