El conseller a l'exili Toni Comín ha subratllat la importància de mantenir la via pacífica en les accions a favor de la república però ha matisat que és necessari que es faci amb "més intensitat i persistència". En una entrevista a TV3 des de Brussel·les, l'extitular de Salut ha lamentat que tot i el pacifisme de les accions dels catalans, "Espanya està disposada a seguir exercint "repressió il·limitada".

Comín veu que el futur de les mobilitzacions independentistes estarà marcat per "més repressió per part de l'Estat que vol dir més exili i més presó", però que s'ha de seguir apostant pel pacifisme. Segons el conseller, aquest pacifisme pot generar "més costos injustos" però lamenta que "no hi ha alternativa".

En la mateixa línia, ha apuntat que "la via pacífica només es pot fer des de l'acció i no des de la passivitat" i que per tant "o ens rendim o seguim endavant, amb costos per la part que opta per la democràcia".

Comín defensa el president Torra

Un altre dels temes de conversa amb el conseller exiliat ha estat la interpretació d'alguns mitjans que van insinuar que el president de la Generalitat, Quim Torra, vol morts per aconseguir la independència de Catalunya –o li seria indiferent si n'hi hagués. En realitat, el president va dir a la presentació del Consell per la República a Brussel·les: "Els eslovens ho van tenir clar. Van decidir determinar-se i tirar endavant en el camí cap a la llibertat amb totes les conseqüències fins a aconseguir-ho. Fem com ells, proposem-nos-ho. No hi ha marxa enrere i estem disposats a tot per viure lliures". 

Comín ha defensat Torra assegurant que no es preocupa per "l'afany de manipulació" i subratllant que el president només va voler dir que "davant d'un estat autoritari (com el serbi) la societat eslovena va voler tirar endavant".

A més a més, Comín ha explicat quines són les diferències entre Eslovènia i Catalunya: "La gran diferencia és que els eslovens tenien exèrcit, això a Catalunya no passarà mai, no tenim els recursos ni la intenció de que hi siguin".

Finalment, Toni Comín ha criticat que l'estat espanyol "no negociaria un referèndum pactat ni que l'independentisme acredités un 60% de suport" i que, per tant, "quan els independentistes siguem un 60% la república s'haurà de fer igualment amb mobilització ciutadana, no es podrà fer amb negociació".