La Vanguardia està rebent aquest diumenge nombroses crítiques per haver insinuat en portada que el president de la Generalitat, Quim Torra, vol morts per aconseguir la independència de Catalunya –o li seria indiferent si n'hi hagués. El titular ("Torra avala la via eslovena malgrat la seva violència") interpreta part del discurs de Torra a la presentació del Consell per la República a Brussel·les: "Els eslovens ho van tenir clar. Van decidir determinar-se i tirar endavant en el camí cap a la llibertat amb totes les conseqüències fins a aconseguir-ho. Fem com ells, proposem-nos-ho. No hi ha marxa enrere i estem disposats a tot per viure lliures".

LV 2

Les reaccions crítiques a les insinuacions del diari han estat constants aquest diumenge. Entre altres persones n'han dit alguna cosa el sociòleg Salvador Cardús, l'economista Germà Bel (tots dos, antics columnistes del diari del Grup Godó), el productor Toni SolerBetona Comín, germana del conseller Toni Comín, i Jon Iñarritu, senador de Bildu, entre altres:

Altres reaccions han anat en sentit contrari i critiquen Torra per la seva posició respecte a la via eslovena cap a la independència. Entre altres, la d'Ada Colau i altres figures dels comuns i el seu entorn.