El conseller Toni Comín ha celebrat aquest divendres la retirada de l'euroordre del jutge de la Sala II Pablo Llarena tot i que ha estat prudent. "Encara estem a l'exili", ha recordat. 

Per Comín, és evident que Llarena "ha estat derrotat" i que la seva interlocutòria és fruit d'una "rebequeria" judicial, segons ha dit avui en una entrevista en el programa El Matí de Catalunya Ràdio.  Malgrat tot, el més important és que les "decisions de la justícia europea" siguin útils pels "companys" que estan empresonats a l'estat espanyol.

Una de les puntes de llança que sortirà reforçada, segons el conseller, és el Consell de la República  a Brussel·les. Amb la decisió judicial de retirar l'ordre europea de detenció del president Puigdemont i els exiliats polítics "facilitarà el desplegament" de l'organisme polític, de fet aquest dijous es va conèixer que Puigdemont tornarà a la capital europea la setmana que ve

"A Bèlgica ja estava arxivat"

"Per fer la batalla política des de l'exterior necessitem el Consell per la República", ha assegurat. Pel que fa a la resta d'exiliats Comín ha dit que estan en contacte permanent i que ahir es va celebrar la notícia. "El primer objectiu era aconseguir ser ciutadans lliures en una Europa lliure. Ahir ho vam aconseguir". 

Comín s'ha mostrat perplex perquè la justícia espanyola ha retirat les euroordres sobre l'1-O en dues ocasions i ha recordat: "En el nostre cas, a Bèlgica, ja estava arxivat".