"El mandat del 21-D no és formar qualsevol Govern, sinó un determinat tipus de Govern. No és dolent seguir buscant un acord amb la CUP". Això és el que ha sentenciat el conseller a l'exili Toni Comín en una conversa a Catalunya Ràdio on també ha assegurat que la investidura només la dificulta Espanya; "sembla que treballin per repetir les eleccions, els jutges fan el mateix prevaricant". En una entrevista, que el conseller ha començat recordant la connexió que va fer durant la diada de Sant Jordi amb El Nacional, ha insistit en "ser fidels als resultats del 21 de desembre creant un Govern i un Consell de la República a l'exili". 

El 22 de maig és la data límit per investir un president si no es vol tornar a eleccions que previsiblement serien el 15 de juliol. Sobre aquest tema Comín ha demanat "no obsessionar-se només amb formar Govern a Catalunya" perquè "hi ha altres coses importants com formar el Consell de la República". En la mateixa línia, el conseller exiliat ha recordat que "El Govern és molt important si som capaços de veure que tindrà una opció defensiva i el Consell de la República serà la part ofensiva"

Tot i això, Comín ha advertit que un cop es formi el Govern de la Generalitat "no s'acabaran tots els mals". Tornant a la possibilitat de repetir les eleccions, el titular de Salut ha suposat que "si l'Estat segueix forçant unes eleccions potser s'endurà una sorpresa" perquè ell està convençut "del compromís del meu país". "Cada vegada que hem cridat a les urnes i al carrer la gent hi ha sigut", ha indicat Comín per sustentar la seva suposició. 

Preguntat per si en unes futures eleccions el bloc sobiranista es presentaria en una llista conjunta, el conseller a l'exili ha assegurat que "no té constància sobre aquesta opció" i ha sentenciat que ara el més important és "fer una investidura que coincideixi el màxim possible amb el que es va decidir el 21 de desembre".