El ple del Parlament d'aquesta setmana ha estat marcat per l'arribada de nous diputats, però també hi ha hagut un record per aquells que han deixat la cambra per anar al Congrés. Els diputats presos de JxCat, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez, han enviat una carta al Parlament amb la seva renúncia a l'acta que ha estat llegida al ple.

Els encarregats de llegir-les han estat el president Quim Torra, el portaveu Albert Batet i la diputada Mònica Sales, davant l'atenta mirada de les parelles de Sànchez i Turull, que estaven assegudes a la tribuna. En acabar la lectura, els diputats sobiranistes i els comuns s'han aixecat i han aplaudit els familiars. El PSC s'ha quedat a mig camí i, tot i no aixecar-se ni mirar els familiars, sí que alguns diputats han aplaudit, com el mateix Miquel Iceta o Eva Granados. Cs i PP no s'han immutat. 

En les cartes, Rull i Turull recorden els seus anys de parlamentaris i agraeixen a la resta de diputats les estones compartides. També reivindiquen les seves conviccions sobiranistes i la seva voluntat de viure en una Catalunya lliure.

Diferent és la de Jordi Sànchez, que no ha arribat mai a ocupar l'escó perquè va ser escollit quan ja estava a la presó. Sànchez aprofita el seu acomiadament per retreure que se suspengués la investidura de Carles Puigdemont, ja que assegura que "tot hagués anat millor". També lamenta que no hagués tirat endavant la de Jordi Turull, pel 'no' de la CUP, i defensa que s'hauria viscut amb menys "dolor".

 

 

Oriol Junqueras, que també deixa l'escó al Parlament, ja es va acomiadar a través d'una carta en l'anterior ple​.