Dia de comiats al Parlament. Nou diputats viuen aquest dijous el seu últim ple abans de renunciar a l'acta i marxar al Congrés dels Diputats. El president del Parlament, Roger Torrent, ha volgut tenir un gest de deferència cap a tots ells i els ha permés fer una última intervenció al ple. 

Un d'ells ha estat la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, que ha volgut mostrar la seva part més humana però també tornar a carregar contra l'independentisme. Arrimadas ha començat la seva darrera intervenció amb la veu mig entretallada i ha aprofitat per recordar la seva arribada a Catalunya, o la circumstància que va conèixer el seu marit al Parlament, i ha desitjat sort a tots els diputats "en el terreny personal".

Malgrat tot, ha tornat a acusar l'independentisme de fracturar la societat i ha ensenyat un nou cartellet, on es veuen una pintades davant de casa seva que posen "passi-ho bé, Inés" i uns llaços grocs. En acabar la intervenció s'ha abraçat amb els seus companys d'escó, alguns visiblement emocionats, i també ha encaixat la mà amb tots els membres del govern i els portaveus dels diferents grups. 

També s'han acomiadat diputats destacats dels escons independentistes com ara l'exconsellera de JxCat Laura Borràs, o el republicà Gerard Gòmez del Moral, que també ho ha fet en nom del president del partit i pres polític, Oriol Junqueras. També Borràs ha tingut un record per tots els presos, i especialment els del seu grup, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

En una carta llegida per Moral, Junqueras s'ha mostrat "trist" per deixar el Parlament però "esperançat" perquè assegura que algun dia hi podrà tornar quan siguin lliures tant ell com el país. També ha recordat la situació d'empresonament i ha defensat que no es rendirà per molt que els amenacin o empresonin. "Si algú creia que ens rendiríem o desistiríem és que no ens coneixen", ha conclòs.

Borràs, per la seva banda, ha tingut un record per als presos i també per a l'exiliat Carles Puigdemont i ha tingut un emotiu comiat per als companys del grup parlamentari.