El ja exdirector general dels Mossos d'Esquadra Andreu Joan Martínez ha enviat una carta per acomiadar-se de la policia catalana reivindicant-lo com un cos "exemplar" i estimat tot i que hi hagi "veus dissonants que volen contribuir a la crispació". Al seu parer, al darrere d'aquestes veus hi ha "alguns interessos", però això no treu, ha dit, que la ciutadania reconegui el cos com "una de les institucions cabdals i més estimades del país".

Martínez ha assegurat que la decisió de dimitir ha estat "molt meditada i molt difícil d'adoptar". "Entenent que és el millor pel cos, i lluny de fer-ho per interès personal, deixo el càrrec amb el convenciment que és la decisió més correcta", ha afegit. També ha aprofitat per assegurar que està plenament convençut que el projecte que impulsa l'actual equip de la prefectura és "sòlid i de transformació a mig i llarg termini".

Martínez ha assegurat que va acceptar la responsabilitat de dirigir el cos sabent que no seria una etapa fàcil i que el camí a recórrer estaria "ple d'obstacles". Malgrat tot, ha assegurat que aquesta etapa ha estat un "privilegi que compensa amb escreix l'esforç, la feina i la responsabilitat esmerçada".

"Vostès són un cos policial exemplar. Una policia que evoluciona cada dia cap a la millora constant. Una policia moderna, democràtica, arrelada al territori i amb una cultura i una entitat pròpia que s'ha de preservar", diu Martínez als agents, a qui anima a continuar treballant per garantir la seguretat i l'exercici lliure dels drets i les llibertats dels ciutadans.

Al seu parer, igual que la societat catalana avança, també el cos, "una de les columnes vertebrals de tota societat democràtica", ha d'avançar al seu costat.