El director general de la policia, Joan Andreu Martínez, plega després d'un any i quatre mesos en el càrrec. A Martínez el substituirà Pere Ferrer, fins ara cap de gabinet del conseller Miquel Buch.

El canvi, que s'explica com si ja estigués previst, arriba la vigília de l'1-O i a les portes de conèixer la sentència. Un dels moments complexos que hauran d'afrontar els Mossos aquests propers mesos.

Fonts del Departament d'Interior expliquen a ElNacional.cat que Martínez marxa perquè "ha acabat una etapa i en comença una de nova" i que per això ha demanat el relleu. Joan Andreu Martínez tornarà a la Corporació de Mitjans Audiovisuals, d'on havia vingut quan va començar la seva feina de responsabilitat al capdavant dels Mossos.

Segons les mateixes fonts, a Joan Andreu Martínez se li havia encarregat "reconfigurar el cos i fer-lo tornar a la normalitat", després de l'aplicació del 155 el 2017.

Ara comença una nova etapa que s'articula a partir de la nova prefectura que es va aprovar fa unes setmanes, i que haurà de dirigir Pere Ferrer, qui fins ara havia estat el cap de gabinet de Miquel Buch. Ferrer fa cinc anys que és al Departament d'Interior. Va ser el cap de gabinet de Jordi Jané i Joaquim Forn. 

A Pere Ferrer el nomenaran demà director general dels Mossos durant el Consell de Govern, just una setmana després del cessament de la cap de comunicació del departament, Joana Vallès. Els dos càrrecs centrals i de màxima confiança del gabinet del conseller d'Interior han canviat en una setmana i a les vigílies del moment més complex que ha d'afrontar Miquel Buch al capdavant del departament amb tots els ulls fixats en els Mossos d'Esquadra.