Miquel Sàmper marxa de la conselleria d'Interior amb un sentiment "agredolç". Per la seva curta i intensa trajectòria al capdavant d'un departament que ha de gestionar quatre direccions generals entre les quals hi ha la policia de Catalunya i amb la pandèmia en el ple repic de la segona, tercera i quarta onada.

Sàmper es veia a la conselleria de Justícia, un cop finalitzat el seu temps a Interior i amb un nou Govern, que en algun dels àmbits s'ha intercanviat els papers entre ERC i JxCAT. Però el pacte paritari ha deixat fora Miquel Sàmper, que es va assabentar ahir i pels mitjans que ja no continuaria al Govern.

"Fins a tres quarts de vuit de vespre Catalunya Informació va estar dient que jo seria conseller de Justícia", ha dit en directe a Laura Rosel al Matí de Catalunya Ràdio.

La sortida de Sàmper es deu, en part, al govern paritari pactat entre ERC i JxCAT. "Ho accepto i ho entenc", ha dit l'exconseller d'Interior. "Vaig entrar com a home de dret, drets fonamentals, soc molt poc de partit", ha afegit. I per tancar el tema ha dit que "s'ha aconseguit un govern més que paritari. Tot el meu suport perquè això d'una vegada per totes tingui una realitat de país".

Sàmper, però, marxa agraït: "Ni en el millor dels meus somnis hauria pensat ser conseller d'Interior".

Últimes hores

Les últimes hores de Sàmper al capdavant de la conselleria d'Interior no han estat fàcils, tampoc. En espera que Joan Ignasi Elena prengui possessió del càrrec, Sàmper està en funcions i supervisant el desnonament que hi ha hagut aquest dimarts al matí al barri del Poble-sec, a Barcelona.

Miquel Sàmper ha insistit que el problema dels desnonaments no són els Mossos d'Esquadra, que són els que actuen en última instància, i que la solució ha d'arribar abans. "És un món transversal on s'ha de fer moltíssima feina".

L'exconseller ha assegurat a més que els Mossos no tenen constància de cap informe de vulnerabilitat dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, que hauria aturat la intervenció policial.

I en aquest sentit ha exposat que "l'informe no s'ha d'entregar als Mossos, sinó al jutge", i ha concretat que si aquest informe "apareix després de la intervenció de Mossos", ja no s'hi pot fer res.