Aquests són els 14 consellers del nou Govern que estarà presidit per Pere Aragonès, set a proposta d'ERC i set a proposta de Junts.

NOU GOVERN PECES

Jordi Puigneró

Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Infraestructures (Junts)

Puigneró és un enginyer especialitzat en tecnologies de la informació, considerat pròxim al president Carles Puigdemont. Va estudiar a la Universitat de Surrey i va treballar a Frankfurt com a enginyer TIC en el departament informàtic d'un banc alemany. Va començar l'activitat política a la JNC i a l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès. És l'impulsor del nanosatel·lit català.

 

Laura Vilagrà

Consellera de la Presidència (ERC)

Vilagrà és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on es va especialitzar en promoció comercial i turística. Va ser alcaldessa de Santpedor (Bages) i va ser la número 2 d'ERC en les eleccions catalanes del 14-F. Es va formar a les JERC.

 

Jaume Giró

Conseller d'Economia i Hisenda (Junts)

Giró és llicenciat en periodisme per la Universitat de Navarra, i graduat en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE. Ha estat director general de la Fundació Bancària La Caixa i va ser l'únic que es va oposar al trasllat de la seu a València. Va abandonar l'entitat el desembre del 2019. Amb grans contactes en el món econòmic i social català, va formar part de la candidatura de Joan Laporta a la presidència del Futbol Club Barcelona, però no es va integrar a la junta.

 

Joan Ignasi Elena

Conseller d'Interior (ERC)

Amb molt bona relació amb Oriol Junqueras, Elena va canviar políticament el PSC per posicions sobiranistes, i va ser el president del Pacte Nacional pel Referèndum. Ha estat alcalde de Vilanova i la Geltrú. És llicenciat en dret, especialitzat en dret laboral i drets d'autor. ERC és el primer cop que assumeix aquest departament especialment sensible.

 

Josep Maria Argimon

Conseller de Salut (Junts)

Argimon és llicenciat en medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en medicina preventiva i salut pública per l'Hospital de Bellvitge, diplomat en epidemiologia i estadística per la Universitat Pierre i Marie Curie de París, màster en atenció sanitària basada en l'evidència per la Universitat d'Oxford i màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat del País de Gal·les. Fins ara era secretari de Salut Pública.

 

Josep González Cambray

Conseller d'Educació (ERC)

González Cambray és enginyer tècnic industrial i llicenciat en màrqueting, i ha treballat com a professor de secundària i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Fins ara era el director general de Centres Públics de la Generalitat. Amb el tripartit del president José Montilla va ser primer adjunt a la secretaria d'Immigració i després director dels serveis territorials a Barcelona del departament d'Acció Social i Ciutadania. També ha estat coordinador de l'àrea de Cultura, Educació i Esports a la Diputació de Barcelona.

 

Victòria Alsina

Consellera d'Acció Exterior i Transparència (Junts)

Alsina és doctora en ciències polítiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra, amb estudis superiors en direcció i innovació pública a ESADE. Ha estat professora i directora acadèmica del Center for Urban Science & Progress de la Universitat de Nova York, a més d’investigadora a la Harvard Kennedy School. El seu àmbit d'especialització i de recerca era la innovació en el sector públic. Va ser delegada del govern als EUA i co-coordinava el grup d'experts Catalunya 2022 impulsat pel president Quim Torra.

 

Tània Verge

Conselleria de Feminismes i Igualtat (ERC)

Verge és catedràtica de Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra i va ser membre de la sindicatura electoral del referèndum de l'1-O, pel qual va ser processada i finalment absolta. Ha dirigit la "unitat d'Igualtat" entre el 2014 i el 2021 i ha coordinat també un mòdul d'estudis de gènere. 

 

Roger Torrent

Conseller d'Empresa i Treball (ERC)

Torrent ha estat president del Parlament i és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona. Va començar l'activitat política a les JERC i va ser alcalde de Sarrià de Ter (Gironès). Va entrar després com a diputat al Parlament.

 

Lourdes Ciuró

Consellera de Justícia (Junts)

Ciuró ha estat diputada al Congrés i des del 2019 estava al capdavant del grup municipal de Junts a Sabadell. És llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Al Congrés va ser portaveu de Junts a les comissions de Justícia, Interior, Habitatge i Igualtat.

 

Natàlia Garriga

Consellera de Cultura (ERC)

Garriga és la secretària de política cultural, educació i esports d'ERC. Fins ara era directora de serveis del Departament de Vicepresidència i Economia i Hisenda, amb Pere Aragonès. És llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona i té un mestratge en funció directiva a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. 

 

Violant Cervera 

Conselleria de Drets Socials (Junts)

Cervera és llicenciada en filologia hispànica per la Universitat de Lleida i postgraduada en Tecnologies de la informació per a no informàtics i en Gestió de Recursos de la Informació per la Universitat Oberta de Catalunya. Va entrar en política a la JNC, i ja ha treballat a Benestar Social, en el càrrec de directora general d'Acció Cívica i Comunitària.

 

Gemma Geis

Conselleria de Recerca i Universitats (Junts)

Geis ha estat vicerectora de la Universitat de Girona, amb l'equip del rector Sergi Bonet, i és considerada pròxima al president Carles Puigdemont. És doctora en dret i va entrar en política arran del referèndum de l'1-O. És membre de Greepeace i va ser una de les impulsores de la Crida, que es va integrar a Junts. És diputada al Parlament.

 

Teresa Jordà

Conselleria d'Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació (ERC)

Jordà és llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat alcaldessa de Ripoll i diputada al Congrés. En la darrera legislatura ja ha ocupat el càrrec de consellera d'Agricultura, al qual ara s'afegeixen les competències sobre Acció Climàtica.