El candidat del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha carregat fort contra els seus contrincants a les eleccions municipals del proper 28 de maig a Barcelona. En un acte polític dels socialistes, aquest diumenge a La Farga de l'Hospitalet (Baix Llobregat), Collboni ha preguntat què li fa "més vergonya" al cap de llista de Junts, Xavier Trias: si formar part del partit independentista "més radicalitzat", o que una "culpable de corrupció" presideixi aquesta formació. Collboni s'ha dirigit també a l'alcaldessa i alcaldable de BComú, Ada Colau, i ha afirmat que "s'ha convertit en casta". Sobre tots dos, ha indicat: "Gràcies per intentar-ho però ara em toca a mi". Al seu torn, l'alcaldessa i candidata a l'Hospitalet, Núria Marín, ha culpat el Govern de mirar els municipis "només per posar sancions" per la sequera.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

Marín també ha dit que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, pensa més "en el que pensa la CUP" que en la ciutadania, i que per això -ha dit- el 50% de les ocupacions il·legals a Espanya es realitzen a Catalunya. L'acte ha comptat amb la presència d'unes 3.000 persones, segons l'organització, i també hi participaran el líder del PSC, Salvador Illa, i el president espanyol, Pedro Sánchez. A primera fila hi havia el ministre Miquel Iceta, la ministra Raquel Sánchez, i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, entre d'altres.

Collboni presumeix de "no amagar sigles"

Precisament aquest dissabte a la tarda, el candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona assenyalava que cap altra candidatura té el nivell "d'integritat" i "capacitat de govern" com el PSC. "Altres fan continuisme, altres no se sap què fan, altres amaguen les seves sigles; nosaltres no. Som el que representem", va dir des de la plaça Europa de Montjuïc, envoltat per l’equip que l’acompanyarà en la cursa a les properes eleccions municipals. "Som senzillament barcelonins que estimem Barcelona", va assegurar Collboni, que va defensar que la seva candidatura integra persones "amb experiència i coneixement".

En aquesta mateixa línia, va destacar que estan preparats per governar "des del minut zero" perquè ho han fet molts anys i ha afirmat que quan altres parlen amb nostàlgia de Barcelona es refereixen a l'època socialista. Segons Collboni, el moment és "il·lusionant" però demanarà també "molta escolta i perseverança, rigor, sentit comú i tocar de peus a terra". Va indicar, per exemple, que Barcelona "necessita urgentment ser endreçada" i va reivindicar un executiu que estigui "al costat de la gent emprenedora" i no suposi "un fre".