L'esbroncada a Ada Colau per part dels assistents al pregó ha marcat l'inici de la festa major de Gràcia. Quan va arribar el seu torn de paraula, el públic va començar a xiular-la i no va poder començar a parlar. Per això, Jordi Cuixart, que aquest any ha estat el pregoner de les festes, va haver de sortir al rescat de l'alcaldessa i va demanar als independentistes que recordessin que  "formem part d'un mateix poble. No ens deixem dividir."  

Colau no va poder evitar les llàgrimes i va començar el seu discurs, visiblement emocionada, incòmoda i nerviosa, a crit de: "Visca la llibertat d'expressió!" 

Menys de 24 hores després, l'alcaldessa, que com Cuixart també és veïna del districte, ha reaccionat a través d'Instagram a aquesta polèmica. Recordem que Colau va decidir abandonar el seu perfil de Twitter per considerar-lo un ambient massa polaritzat.  Així, ha compartit a Instagram imatges de la jornada d'ahir, amb del president d'Òmnium, acompanyades d'un missatge en què demana que "cap actitud sectària espatlli la convivència" entre independentistes i no independentistes. 

Text a Instagram 

A la publicació, l'alcaldessa ha considerat "normal i saludable tenir una ciutadania mobilitzada i crítica" i ha restat importància al fet que algunes persones l'esbronquessin perquè "en els pregons de les festes majors sempre hi ha alguna xiulada, pancartes i pregons alternatius", si bé s'ha mostrat "sorpresa" per la "insistència" en no deixar-la "ni començar el discurs".

post instagram ada bronca gracia

Una actitud que, al seu judici, "no representa a la majoria de barcelonins" que són, ha subratllat, "afortunadament plurals i diversos" i "respecten i conviuen amb perfecta normalitat" més enllà de la seva ideologia política. Per això, ha remarcat: "No deixem que cap actitud sectària espatlli aquesta convivència. Jo no ho faré. No deixaré que cap xiulada modifiqui els meus sentiments i afectes cap a persones que pensen diferent de mi".

De totes maneres, la regidora té limitats els comentaris a les seves publicacions, motiu pel qual ha rebut mostres de suport de companys de partit, coma ara Gerardo Pissarello, o dels seus seguidors a les xarxes. Entre les respostes, però, també han aparegut algunes crítiques de ciutadans que li han volgut aclarir els motius de l'esbroncada: "no t'equivoquis, no t'han xiulat per ser o no ser independentista, t'han xiulat perquè ets una pèssima alcaldessa". 

Crítiques i elogis a Cuixart 

Colau ha aprofitat per agrair al líder independentista les seves paraules durant el pregó. En aquest sentit, l'ha definit com a "un home defensor de la cultura, la pau i el diàleg" amb el qual ha debatut "posicions polítiques diferents" des de "el respecte més absolut i trobant punts en comú". Tot i els elogis de Colau, a les xarxes també s'ha denunciat l'actitud de Cuixart, definint-la com a "paternalista".

Alguns independentistes també han lamentat que Cuixart hagi utilitzat el fet d'haver passat "3 anys i vuit mesos a la presó"  entre els seus arguments per defensar l'alcaldessa. 

tuit ignasi moreta colau

A la imatge principal, Colau i Cuixart al pregó de la festa major de Gràcia / Carlos Baglietto