L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, deixa Twitter. Ho ha anunciat en un comunicat penjat als seus perfils de Twitter, amb un últim tweet, i Facebook i Instagram, que sí que mantindrà. "Crec que Twitter avui no m'ajuda a fer bona política i ho deixo. Seguiré en altres xarxes menys polaritzades i menys accelerades", ha deixat escrit. 

De fet, Colau feia un mes que estava allunyada de la xarxa social de l'ocellet blau, després de regalar-se uns dies de descans pel seu aniversari, que va celebrar a principis de març. Una aturada que ara defineix de "prova pilot", la qual ha estat un "èxit". "Hi ha gent propera que em deia: “Tu estàs boja? Amb gairebé un milió de seguidors i dedicant-te a la política… No pots deixar Twitter! No obstant això, he arribat a la conclusió contrària: precisament perquè intento fer bona política, deixaré Twitter", argumenta.

TUIT ada colau

Ada Colau / Twitter

En aquest sentit, l'alcaldessa nega que marxi de Twitter per tal d'evitar que se la critiqui, li preguntin coses o li portin la contrària cosa que assegura que "no només no em molesta, sinó que accepto i m'agrada". Per contra assegura que ho fa perquè la xarxa ha perdut el seu caràcter, ja que "abans" permetia amb més facilitat "el diàleg i el debat", les bases de la política.

La culpa d'aquesta transformació l'atribueix als bots i "perfils falsos i anònims que intoxiquen i inciten a l'odi", però també al que anomena "la tirania de la presència permanent: sembla que cal opinar de tot, tota l'estona". "Entre una cosa i l'altra, el fet és que la xarxa i l'algorisme acaben ocupant molt temps i energia. I a sobre la sensació és que deformen la realitat: sobrerepresenta les polèmiques i els discursos d'odi, t'acaba gairebé convencent que la humanitat és dolenta, desconfiada, egoista", afirma Colau.

TUIT COLAU DEJA TWITTER

Ada Colau / Twitter

A banda, assegura que ella és "millor persona fora de Twitter", assegurant que en aquesta xarxa és especialment fàcil "acabar entrant en discussions i baralles amb adversaris polítics". Una situació de "soroll i confrontació estèril" que creu millor evitar en aquests moments de crisi sanitària i econòmica". A la política, diu,"li sobra soroll, testosterona i proclames de tuit fàcil, i necessita més empatia, complexitat, escolta, pedagogia i matisos". 

Conclou assegurant que després d'unes setmanes, no s'ha perdut res i que malgrat perdre capacitat d'incidència a curt termini, després d'unes setmanes sense Twitter té "més confiança en la humanitat, veig més el que ens uneix que el que ens separa, i he dedicat més temps a llegir, pensar i escoltar directament la gent, no a través d'un tuit, sinó parlant".  Així que considera un acte de "coherència" amb el seu compromís polític deixar la xarxa. "Perquè l'amor guanyi a l'odi, arrivederci Twitter", escriu per tancar.