"Mai formarem part d'un 155". Així ho ha assegurat l'alcaldessa Ada Colau en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, després que aquest divendres el líder de Podemos, Pablo Iglesias, s'enredés en aquest tema i assegurés en una entrevista que "clarament" hauria acceptat un 155 a Catalunya si PSOE i Unidas Podemos estiguessin al govern espanyol.

Unes declaracions que, per Colau, han estat malinterpretades. "Es podia prestar a l'ambivalència, però mai hem canviat la nostra postura", ha afegit l'alcaldessa de la capital catalana. En aquest sentit, ha recordat que sempre han defensat el referèndum a Catalunya, però que aquest no pot ser "una línia vermella" perquè "hi ha una correlació de forces desigual" i "la força majoritària és el PSOE".

Pel que fa a la resposta a la sentència, Colau ha considerat que no han de ser les institucions les que han de liderar la sentència i ha apostat perquè ho facin les entitats. "No està a les nostres mans canviar la sentència, però sí que hem de fer el possible perquè surtin de la presó", ha afirmat. Tot i això, ha considerat que un cop se sàpiga la sentència s'haurà de "parlar d'indults i de reformes del codi penal". Un tema, ha dit, que estarà present en els eleccions del 10 de novembre. 

Per altra banda, Colau ha apostat per aprovar els pressupostos de Barcelona i també els de la Generalitat, i s'ha mostrat convençuda en que hi haurà un acord, tot i que ha insistit que els comuns no donaran un "xec en blanc" al Govern de la Generalitat. 

Finalment, en clau barcelonina, Colau ha defensat que la ciutat no viu una "crisi de seguretat" i ha defensat que "s’ha reduït és l’activitat del ‘top manta’ als carrers, és una acció contra els manters".