Si Pedro Sánchez decidís aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, i Unidas Podemos estigués al govern espanyol, Pablo Iglesias ho hauria acceptat sense oposició. Així ho ha assegurat aquest divendres el secretari general de Podemos, que ha insistit en una entrevista a Antena 3 que, en cas de formar part d'un govern de coalició, i malgrat les diferències, hauria respectat el "lideratge del PSOE" en la qüestió catalana. Preguntat explícitament sobre acatar un hipotètic 155, ha respost que "clarament" ho hauria fet. Casualment va ser el grup d'Unidas Podemos va portar l'anterior aplicació del 155.

Hores després de l'entrevista del president en funcions, on va tornar a defensar l'aplicació de "tots els resorts de l'Estat" en cas de desacatament de la sentència, Pablo Iglesias ha insistit que ells sempre “respectaran” la llei i el lideratge del PSOE com a força més votada. Malgrat tot, ha advertit que el conflicte “no se soluciona amb jutges”, sinó que hi ha un problema polític que s’ha d’abordar a través del diàleg. De la mateixa manera, ha demanat no anticipar-se al contingut de la sentència del Tribunal Suprem, que s’espera per a la primera quinzena d’octubre.

Per altra banda, les polèmiques paraules de Pedro Sánchez aquest dijous, assegurant que amb Unidas Podemos a la Moncloa "no dormiria per la nit", ja tenen resposta. "“Pedro Sánchez vol tenir tot el poder per a dormir bé”, li ha replicat Iglesias. “Però per a poder tenir tot el poder necessites majoria absoluta”, li ha recordat. El secretari general de Podemos ha argumentat que, en realitat, el dirigent socialista mai no va voler un govern de coalició. Encara no s'han dissolt les Corts però la campanya ja ha començat.

Pablo Iglesias ha volgut constatar que "l'anormalitat és Sánchez", i ha rebatut els seus arguments. Ha posat sobre la taula els exemples del País Valencià, les Balears o Navarra, on els socialistes governen en coalició amb Podemos. "No es pot dir que hi hagi dos govern en un" en aquests territoris, ha assenyalat. "Mai va desitjar un govern de coalició, la seva oferta no va ser sincera", ha afegit,

En aquest sentit, el secretari general de Podemos ha acusat Pedro Sánchez d'haver mentit, de no haver estat sincer. “Va estar 90 dies sense negociar res, i només després que jo acceptés el veto va veure’s atrapat i va estar dissimulant una estona”, ha relatat. “Si un error vaig cometre va ser creure en la paraula de Pedro Sánchez”, ha arribat a dir. Li ha retret que una oferta sincera no té “data de caducitat de 24 hores”.

Iglesias no ha pogut eludir un nom: Íñigo Errejón. El secretari general de Podemos ha donat per fet que “tard o d’hora” acabarà sent un actor polític estatal. “Ja sigui amb el seu partit o amb el PSOE”, ha ironitzat.