No té cap intenció de presentar-se a les eleccions autonòmiques convocades pel president espanyol, Mariano Rajoy, emparant-se en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i, per tant, en la intervenció (quasi) total de la Generalitat. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha deixat ben clar avui a Els matins de TV3 que no es presentarà el 21-D amb Catalunya en Comú i, sense dubtar en cap moment de presentar-se a uns comicis imposats pel govern del PP, ha demanat que "tothom" hi participi perquè "serà el millor".

Sense deixar clar si Podem es presentarà amb Catalunya en Comú, Colau ha posat damunt la taula que "és millor crear aliances" i ha fet una crida a "treballar tothom perquè tot pugui funcionar amb la màxima normalitat".

Fent-se ressò de l'enquesta d'El Mundo, que garanteix que un 57,4% dels espanyols estan a favor d'un referèndum legal i pactat amb l'executiu espanyol, l'alcaldessa de Barcelona ha mostrat la seva satisfacció per aquest augment de suports en l'àmbit estatal i ha recordat que "és el que sempre hem defensat".

Desastre polític

A parer seu, "és un desastre la situació en què ens trobem actualment, l'única solució són les eleccions del 21-D", però ha admès que hagués preferit que "hauria estat millor que les eleccions les convoqués el Govern". Ara toca "recuperar l'autogovern i defensar les institucions catalanes" a través de "propostes polítiques reals", ha defensat l'alcaldessa de la capital catalana, alhora que ha demanat "concretar programes i hem de tenir compromisos".

Colau ha subratllat que "hi ha una gran majoria que no vol la via unilateral" perquè veuen que "no porta enlloc" i ha advocat —altra vegada— per la celebració d'un referèndum pactat i legal perquè "és el que vol una immensa majoria".

De fet, ahir Catalunya en Comú ja va anunciar la seva intenció de participar en les eleccions del 21-D convocades per Rajoy durant la comissió executiva que van celebrar perquè consideren que així "defensaran el seu projecte sobiranista i de canvi", però no tornaran a reunir-se fins el proper dia 3 de novembre per elaborar una proposta de candidatura i codi ètic.