Ambient enrarit al ple municipal de Barcelona. L'anunci de la marxa de Marta Rovira a l'exili ha agafat els regidors enmig de la sessió plenària. L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha interromput breument la intervenció de la Síndica de Barcelona, que avui presenta al plenari l'informe anual, per donar una mostra de suport als regidors d'Esquerra Republicana. Colau, amb llàgrimes als ulls i visiblement emocionada, ha parlat de la situació "excepcional" de les últimes setmanes i, especialment, de la notícia que s'acabava de saber: l'exili de la diputada d'ERC. "Marta Rovira ha marxat a l'exili i crec que ho havia de mencionar", ha dit.

Si Colau estava emocionada, encara ho estava més el regidor d'Esquerra Republicana Jordi Coronas, que mentre l'alcaldessa parlava, s'eixugava les llàgrimes.

"El PP i Ciutadans són un perill", diu Pissarello

Al seu torn, el primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello també ha parlat de "dia molt dur i molt trist". "Avuis 'han traspassat moltes línies vermelles de l'estat de dret, la manera que s'està fent servir la justícia és un despropòsit". Més enllà del missatge de suport a Marta Rovira i als diputats del PDeCAT, Pissarello també ha fet una defensa de les institucions d'autogovern que "cal recuperar i prestigiar". En aquest sentit ha afirmat que "PP i Ciutadans són un perill enorme per l'estat de dret i la democràcia" i ha demanat "al catalanisme progressista d'aquest país" que construeixi "una alternativa per preservar les institucions" perquè "el retrocés que estem vivint és inacceptable". Aquestes paraules han enfurismat al portaveu de Ciutadans Carina Mejías.