Emocions a flor de pell en el ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona. El president del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, s’ha mostrat trist i emocionat davant la marxa a l’exili de Marta Rovira. El líder dels republicans ha començat la seva intervenció amb aquesta frase: “La Marta Rovira sempre em deia que passi el que passi, que ens agafi treballant. Per tant jo, suggeriria que continuem treballant i fent la nostra feina fins que puguem”. El cap dels republicans però, també és conscient que el dia d’avui pot ser llarg i trist: “és possible que segons les notícies que arribin de Madrid ja no puguem continuar. El cap se’ns en va amb els companys”.

Amb llàgrimes al ulls, Alfred Bosch ha reconegut que està “profundament trist” per la decisió que ha hagut de prendre Marta Rovira: “M’entristeix profundament que haguem arribat a aquesta situació que, per tal de ser lliure, companya i mare hagi de marxar del seu país”.

Durant la sessió plenària s’han succeït diverses mostres de suport que Esquerra Republicana ha agraït profundament, malgrat “les discrepàncies” i “el color polític”

On no ha trobat tot el suport és a Ciutadans. La portaveu del partit a l'Ajuntament Carina Mejías ha dit que tot i que entén la situació "no pot confondre l'empatia personal, que és evident que la tenim, amb el recolzament a les accions polítiques o la obligació de complir la llei (...) s'han d'assumir les conseqüències", li ha etzibat.