L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, té claríssim amb qui vol que el seu partit pacti després de les eleccions. Durant l'acte 'L'alcaldessa respon', organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, l'alcaldessa ha estirat directament la mà a ERC i el PSC per formar un tripartit amb els comuns. "L'única alternativa al govern actual és un d'esquerres i això només passa si s'entenen tres", ha assenyalat Colau.

Colau ha apuntat que "està claríssim" que ningú podrà governar en solitari i "difícilment" a dos. Per això, ha aprofitat l'ocasió per demanar a republicans i socialistes "generositat" i "sinceritat". Segons l'alcaldessa de la capital catalana, un tripartit d'esquerres seria una manera fidedigna de representar "la diversitat del país" i, a més, seria la majoria "més estable".

Una nova etapa liderada per les esquerres després del 14-F

Colau considera que alguns aspectes, com la situació dels presos polítics catalans, només es pot desencallar amb una nova etapa liderada per un executiu d'esquerres. A més, ha advertit que una repetició d'un govern entre JxCat i ERC seria "un desastre", ja que el Govern està "paralitzat i dividit" i "no és capaç de gestionar les coses més òbvies".

"Crec que altres són més ambigus amb els pactes, jo soc partidària dels acords d'esquerres més amplis possibles", ha refermat. De fet, ha explicat que ella tenia la mateixa voluntat per formar un govern d'esquerres ampli a l'Ajuntament de Barcelona, tot i que finalment va acceptar el suport de la dreta de Manuel Valls. Segons Colau, ha culpat "el debat nacional tan intens" que va fer que el PSC i ERC no col·laboressin en el mateix govern.

Amb tot, Colau ha celebrat la bona entesa amb els republicans al consistori i ha recordat que l'aprovació dels últims dos pressupostos, reactivar el tramvia o el 22@ han estat possibles pel suport d'ERC. "Anem molt alineats i espero que així segueixi; per mi són interlocutors prioritaris", ha conclòs.